Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Atatürk Kapalı Spor Salonu’na tekerlekli sandalye basketbol takımının maçını izlemeye gittiğinde plakasında Meclis amblemi bulunan aracın engelli rampasına erişimi engellediğine şahit olduğunu belirtti.

Söz konusu aracı park edenin bunun farkında olmadığına inandığını ifade eden Kibrit, aracın kime ait olduğunu da kesinlikle bilmediğini, bu nedenle paylaşımın farklı yere çekilmesini istemediğini ifade etti.

Günay Kibrit, engelli rampasının “vekil aracı ile” kapalı olması nedeniyle bölgede bulunan gençler tarafından kaldırımdan çıkarılarak salona girdiğini de belirtti.

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

Bu gün Atatürk Kapalı Spor Salonunda tekerlekli sandalye basketbol takımımızın maçını izlemeye giderken karşılaştığım durum. Aracın kimin olduğunu kesinlikle bilmiyorum ama plakasının üzerinde Yüce Meclisimizin amblemini de görünce çok daha fazla üzüldüm açıkcası.

Yazdığım gibi araçın kimin olduğunu kesinlikle bilmiyorum bu nedenle de bu paylaşımın farklı yerlere çekilmesini de kesinlikle istemiyorum. Bu yazıyı yazarken amacım sadece yanlış olan fakat biz engelliler için hayati önem taşıyan bu gibi konulara dikkat çekmek, önemine vurgu yapmaktır.

Araç sahibinin engellilerimize karşı duyarlı ve hassas birisi olduğu tartışılmaz. Maçımızı izlemeye geldiğine göre öyle olduğuna hiç şüphem yok. Kendisine bu duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum fakat biraz daha dikkatli olmasını da rica ediyorum çünkü aracını park ettiği yer malesef ki engelli rampasına erişimi engelliyor. Kesinlikle bilerek oraya park etmeyeceğine inanıyorum. Mutlaka rampayı farketmediği içindir ki aracını oraya park etmiştir. Bu nedenle de Atatürk Spor Salonu yetkililerinin de dikkatini çekmek istiyorum. Rampanın olduğu yere lütfen bir tabela koyunuz ki farkedilsin ve böyle üzücü durumlar sürekli olarak yaşanmasın.

Bu yazıyı yazarken kimseyi üzmek, yargılamak, kötülemek veya klavye kahramanlarına malzeme vermek niyetinde değilim. İstenmeden yapılan bir dikkatsizliğin biz engelliler için hayati öneme sahip olduğunu hatırlatmak ve buna dikkat çekmek içindir. Umarım bu yazıyı okuyan herkes de bu yönde bir tutum, tavır ve farkındalık kazanır.

Saygılarımla.

Ben tekerlekli sandalyem ile salona nasıl mı girdim? Her zamanki gibi "Biz seni kaldırımdan çıkarırız abi."

Bir... İki... Üç... Hooop