HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, koronavirüsle ilgili denetlemedeki problem nedeniyle kış mevsiminin zor geçeceğini söyledi.

Manavoğlu, “Eğer denetim yapılmayacaksa halka evlerinden çıkmamalarını söyleyelim. 10 aydır denetim anlamında hiçbir şey yapılmadı” dedi.

Vaka sayılarının düşmesi için denetlemenin şart olduğunu vurgulayan Manavoğlu, virüsten ölümlerin de bu yüzden arttığı görüşünü ifade etti.

Gülşah Sanver Manavoğlu, belediyelere maddi katkı yapılmadığı için denetimden ellerini çektiklerini belirterek “İnsan hayatı paradan daha mı önemlidir? Başka şeylerden kesip buna aktaramaz mıyız?” diye sordu; eski Sağlık Bakanı’na yönelik eleştirilerde bulundu.

Hızlı testlerin güvenilirliğinin kalitesiyle ilgili olduğunu kaydeden Manavoğlu, hızlı test yapan kurumların denetlenmediğini, karlarını artırabilmek için malzemeden kıstıklarını ve kalitesiz test kiti aldıklarını savundu.

Manavoğlu, yeni Girne Hastanesi için ayrılan parayla artık hastanenin tamamlanamayacağını, trenin kaçırıldığını ifade etti. Manavoğlu, Girne ve Mağusa’ya daha küçük çaplı pandemi hastanesi yapılmasını önerdi.

Manavoğlu, sağlık personelinin imkansızlıklara rağmen özveriyle çalıştığını ancak gelinen noktada sağlıkta kilitlenme yaşandığını söyledi.

Koronavirüs geçirdiğini bilmeyen kişilerin, başka hastalıklar için doktora gittikleri zaman bu durumu anladığını belirterek bu durumdaki kişiler için bir kurul oluşturulmasını isteyen Gülşah Sanver Manavoğlu, İlaç Eczacılık Dairesi’ndeki otomasyon ihtiyacını da vurguladı.

HP Milletvekili Manavoğlu, sağlıktaki sorunların çözümü için tüm partilerin önümüzdeki dönemde bir araya gelmesini önerdi.

Manavoğlu, “Eğer İlaç Eczacılık Dairesi’nin zararını karşılamayan sigorta şirketi, yanan Devlet Laboratuvarı’nın zararını karşılamayan sigorta şirketiyle aynı şirketse ve bu sigorta halen devletin kurumlarını sigortalamaya devam ediyorsa, bu hükümet istifa etsin” diye konuştu.