Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Dr Özlem Gürkut, Engin BRT’de Manşet + programında açıklamalarda bulundu.

Dr Özlem Gürkut, şöyle konuştu:

"Kapanma kararı alındı ancak insanların teması kesilmedi. Kısmi kapanma yetersizdir bu nedenle tam kapanmayı talep ediyoruz. Geç kalınırsa işimiz daha zor olacak. Yoğun bakımda yatan hastalar karakter değişti. Bugüne kadar kaybettiğimiz hastaların yarısını Ocak ayında kaybettik. Martta ve Nisan’da olduğu gibi tam kapanma olmalı. Vaka sayılarının seyrine göre süresi belirlenmeli.

Acil durum hastanesini açtık ancak kısa sürede dolmaya başladı. Hastalığın seyri değişti. Hastaların hastanede daha uzun kalmaları gerekiyor. Daha fazla yatak, hekim ve hemşireye ihtiyaç var. Sağlık çalışanları istihdam edilmeli. Hasta sayısında artış ve hastalığın seyrinin değişmesiyle ilgili 3 olasılık var. Birinci olasılık, Vakalar temaslıları gizliyor bu nedenle hastaneye başvurmaları zorunda kaldıklarında hastalık ilerlemiş oluyor.

İkincisi Mutasyonlu virüsün ülkeye gelme olasılığı bu konuda analizler yapılıyor sonuçları bekliyoruz Üçüncü olasılık ise kış olması ve kapalı alanlardan dolayı virüs yükünün artması"