YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu ile trafik polisi arasında yaşanan olayın ardından Maliye Bakanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş sosyal medya hesabı üzerinden gönderme niteliği taşıyan bir paylaşımda bulundu.
Denktaş, babası Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın bir polis ile arasında geçen bir olayı anlattı. Denktaş, paylaşımın sonunda ise, Bertan Zaroğlu ile kontrol görevini yapan polis ile arasında geçen olaya atıfta bulundu ve  genç polisi tebrik etti.


Denktaş, polis memurunu kutladı


Denktaş’ın paylaşımı şöyle:

"Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş bir tarihte kendi arabasını kullanarak seyahat ederken polis kontrolüne takılır.
Genç polis memuru sigorta ve ehliyet sorar.
Denktaş aracın sigortasını verir ve "ehliyet yanımda yok evladım" der.
Polis memuru bunun yasalara aykırı olduğunu söyleyerek ceza yazar ve Denktaş'a uzatır...
Denktaş genç polis memuruna teşekkür ederek yoluna devam eder.
Ertesi gün şoförü ile polis merkezine ehliyetini gönderince polis müdürü Denktaş'ı arayarak özür diler ve ilgili polisi cezalandıracağını söyler.
Denktaş müdüre kızarak genç polisin görevini yaptığını ve ödüllendirilmesi gerektiğini söyler ve gerçekten genç polis ödüllendirilir.
Hikâye mi bu?
Uydurma mı?
O genç polisin adı Ali Zeybekoğlu...
Olay da gerçek...
Bugün kendisine verilen kontrol görevini yerine getiren genç polisimizi kutlarım."

Zaroğlu: Polisi tebrik etmeniz size yakışmadı

Olayın üzerinden çok geçmeden Yeniden Doğuş Partisi Milletvekili Bertan Zaroğlu da, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşıma tepki gösterdi. Zaroğlu, "milletvekilini anahtarına el koyan bir polis mensubunu tebrik etmeniz size yakışmadı" sözleriyle Denktaş'a yönelik tepkisini ortaya koydu.

Zaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

"Öncelikle Sayın Kurucu Cumhurbaşkanımız'dan Allah razı olsun, mekanı cennet olsun.. Sayın başkanım adalet bir gün size de oğlunuza da ya da torununuz ada ya da ailenizden herhangi birisine de lazım olabilir bu yapmış olduğunuz açıklama çok yakışıksız dir bir milletvekilini anahtarına el koyan bir polis mensubunu tebrik etmeniz size yakışmadı, olay çarpıtılıyor ve sizde çarpıtanlardan birisiniz. Vermiş olduğunuz Örneğin benim durumumla yakından uzaktan hiçbir alakası yoktur. Eğer benim bir evrağı eksik olsa ya da hatalı bir iş yapmış olsam ve bana ceza kesilmiş olsa ya da kesilmeye çalışılsa milletvekili olduğunu dahi orada söylemezdim ama böyle bir durum olmadı benim adamıma ceza kesildi. Ben de kira sözleşmesi benim adıma olduğu için aracımı almaya gittim ama milletvekili olmama rağmen aracım gasp edildi bana teslim edilmedi. Polis Genel Müdürlüğü Sayın Süleyman Manavoğlu böyle bir durumun olamayacaksın milletvekili oldumu söylediğim an itibariyle aracın bana teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Siz şu anda yanıltmaca yapıyorsunuz Sayın Başkan bu tavrınız doğru değil."