Ham Hum Şorolop Partisi Genel Başkanı Şükrü Demirbaş, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) tarafından abonelere bugün gönderilen faturalar hakkında açıklama yaptı.

Vatandaşların faturalar karşısında isyan noktasına ulaştığını gözlemlediğini ifade eden Demirbaş, sosyal medyada takip ettiğine göre, elektrik faturalarına yansıyan zamma “kazık” demenin doğru olmayacağını, zam karşısında kazığın kürdan kaldığını söyledi. Elektrik faturalarına uygulanan zammın “kazık” yerine “Roma mızrağı” olarak nitelendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Genel Başkan Demirbaş, kendisinin önce KKTC vatandaşı olma şerefine ereceğini, ardından da ilk genel seçimlerde partisinin iktidara kendisinin de başbakanlık koltuğuna oturacağını kaydetti ve şöyle devam etti:

“Göreve gelir gelmez elbette biz de yiyeceğiz. Ancak yerken vatandaşı çok incitmemeye özen göstereceğiz. Yani şimdikiler gibi acıtarak değil, acıtmadan zamları yürürlüğe sokacağız. Biz onlar gibi bir defada 100 değil, kimi zaman 40, kimi 50 sokacağız. Zam yürürlüğe girecek ama acıtmayacak”.