DAÜ-SEN, DAÜ VYK’nın gazeteci Serhat İncirli ile birlikte 1 akademik personeli daha gerekçe gösterilmeden akademik personel listesine onaylamaması ile ilgili bilgi talepe etti.

“DAÜ VYK’dan Akademik Yara” başlığıyla yapılan açıklamada, söz konusu 2 personelin sendika üyesi olmamalarına rağmen, DAÜ-SEN’in bugün süreçle ilgili olarak bilgi talep ettiğini duyurdu. DAÜ-SEN ilgili kararın tamamen subjektif ve kişilere özel olduğunun anlaşıldığını da ifade etti.

DAÜ-SEN’in ilgili açıklamasının tam metni:

DAÜ VYK'dan Akademik Yara

Değerli Meslektaşlar,

Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK), bölümler ve fakülteler ile Rektörlüğün onaylayarak VYK'ya gönderdiği yarı zamanlı akademik personel listesinden sadece 2 kişiyi gerekçe göstermeksizin onaylamamıştır. VYK'nın bu kararında herhangi bir akademik ve idari eksiklik olduğuna dair tespit mevcut değildir. Böylece bu kararın tamamen subjektif ve kişilere özel olduğu anlaşılmaktadır. Böylesi kararlar Doğu Akdeniz Üniversitesi gibi saygın bir kurum için zararlı ve akademi için yaralayıcı bir durumdur.

Söz konusu iki akademik personelin Sendikamızın üyesi olmamalarına ve tarafımıza herhangi bir girişim talebi olmamasına rağmen Sendikamız süreçle ilgili kararları bu sabah resmi olarak talep etmiştir ve bu konunun toplumsal boyutu açısından takipçisi olacaktır.

DAÜ-SEN