Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) bilimsel üretkenliği desteklemek amacıyla gelenekselleştirdiği YDÜ Bilim Ödülleri Töreni’ne katıldı

 

YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde “Yayın Ödülü”, “Yayın Onur Ödülü”, “Genç Araştırmacı Ödülü” ve “Genç Araştırmacı Özendirme Ödülü”, “En Etkili Araştırmacı Ödülü”, “En İyi Akademik Performans Ödülü” ve “Dr. Suat Günsel Bilim Ödülü” kategorilerini içeren 7 kategoride ödül verildi. 

Mehmet Eziç, Yakın Doğu Hastanesi'ne kaldırıldı Mehmet Eziç, Yakın Doğu Hastanesi'ne kaldırıldı

 

Bu yıl altıncısı düzenlenen törende ayrıca, uluslararası platformlarda düzenlenen kongre, konferans, sempozyum gibi bilimsel etkinliklerde YDÜ’yü temsil eden akademisyenlere de teşekkür belgesi takdim edildi. 

 

Cumhurbaşkanı Tatar törende yaptığı konuşmada, KKTC adına YDÜ ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek üniversitelerdeki çalışmaların Kıbrıs Türklerinin ismini dünyaya duyurma ve tanıtma bakımından önemine vurgu yaptı. 

 

“İlim ve teknolojiye katkı yapabilecek bir potansiyeli yakaladığımızı büyük bir memnuniyetle izliyorum” diyen Cumhurbaşkanı, ortaya çıkarılan bilimsel çalışmalar sayesinde dünyanın Kıbrıs Türklerine uyguladığı haksız engellemeleri aşmakta olduğumuza işaret etti. 

 

YDÜ’nün çalışmalarını takdir ettiğini ve elde edile başarıların KKTC’nin başarısı olarak değerlendirdiğini ifade eden Tatar, bilimsel çalışmaları sürdürenlerin başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu. 

 

Tatar, “eğitim adası” olarak ülkede bilimsel çalışmaların yoğunlaşması ve dünyadan ülkeye gelecekte önemli projelere imza atacak farklı öğrencilerin gelmesinin önemine dikkat çekti.