Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği 28’nci Olağan Kongresi’nin ardından bu akşam ilk Parti Meclisi toplantısı yapıldı.

Tufan Erhürman başkanlığında gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) seçimi yapıldı. Genel sekreterlik için ise mevcut Genel Sekreter Erdoğan Sorakın ile yarışan CTP Mağusa Milletvekili Asım Akansoy, oylamayı kazanarak CTP’nin yeni genel sekreteri oldu.

Asım Akansoy kimdir?

1967 yılında Gazimağusa’da doğdu. 1985 yılında Namık Kemal Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde okudu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.

Üniversite Temsilciler Konseyi kuruculuğu, İstanbul sorumluluğu, Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2005-2010 yılları arasında İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı.

2011-2013 yılları arasında ise Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri olarak görev yaptı. 28 Temmuz 2013 tarihinde yapılan Erken Genel Seçimlerinde Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’den (CTP-BG) Gazimağusa Milletvekili seçildi.

19 Ekim 2015 tarihinde Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler – Ulusal Birlik Partisi Koalisyon Hükümetinde İçişleri ve Çalışma Bakanı olarak görev aldı. 16 Nisan 2016 tarihine kadar bu görevi yürüttü. 7 Ocak 2018 Milletvekilliği Erken Seçimlerinde yeniden CTP Gazimağusa Milletvekili seçilen Akansoy, CTP Grup Başkan Vekili ve Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Üyesi olarak görev yapıyor. İngilizce bilen Asım Akansoy, evli ve iki çocuk babasıdır.