Londra’da bir dizi temaslarda bulunan CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy ve Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros, Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Enfield Belediyesi’ni ziyaret ederek Kıbrıslı Türk belediye lideri Nesil Çalışkan ve belediye meclis üyeleri ile görüştü.

İşçi Partili belediye lideri Nesil Çalışkan ile görüşen CTP heyeti Enfield Belediyesi ile CTP’li belediyeler arasında işbirliği ve görüş alışverişinin önemine dikkat çekti. CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, Enfield Belediyesi’nin belediyecilik anlamında tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

Aynı zamanda Sosyalist Enternasyonal üyesi olan CTP ve İşçi Partisi arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve ortak etkinlikler yapma konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Belediye lideri Nesil Çalışkan da Kıbrıslı Türk kökenli bir siyasetçi olarak Kıbrıslı Türk siyasi parti temsilcileri ile görüşmekten mutlu olduğu belirtti.

CTP heyetinin Enfield Belediyesi’ne yaptığı ziyarette Enfield Belediye Meclis üyelerinden Ahmet Karahasan, Ergin Erbil ve Sabri Özaydın da hazır bulundu.