Türkiye Cumhuriyeti Hükümet yetkilileri ve buradaki işbirlikçileri gün geçtikçe toplumu daha derin bir kaosa sürüklemektedirler. AKP Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, adamıza yaptığı ziyarette İçişleri Bakanı olduğunu iddia eden Ziya Öztürkler’in önünde, vatandaşlık verilme süreci ile ilgili yaptığı açıklamada sözde İçişleri Bakanı, emir eri olmaktan ileriye gidemeyeceğini göstermiştir.

Akabinde Cumhuriyet meclisinde CTP Milletvekilleri hakkında asılsız ithamlarda bulunan, burada federasyonu savunan kişileri kaale almayacağını belirten, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu derhal Kıbrıs Türk toplumundan özür dilemelidir.

Partimiz her zaman düzgün zeminde ilişki kurmaktan taraf olmuştur, ancak AKP iktidarı ve buradaki işbirlikçileri burayı arka bahçeleri gibi görmekten öteye gidememiş, ülkemizi seçim propagandalarına alet etmiştir.

Bilinmelidir ki, CTP kurulduğu günden itibaren politikalarının temelinde barış, demokrasi, adalet, eşitlik ve kendi ayakları üzerinde durup kendi kendini yönetme olmuştur.

Kurulduğumuz günden beridir Kıbrıs’ta gerçekçi çözümün BM parametreleri temelinde, iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyondan geçtiğini savunmuştur. Ayrıca, CTP Kıbrıs’ın bölünmesine karşı olduğu gibi, başta Türkiye olmak üzere herhangi bir ülkenin toprak bütünlüğünün bozulmasına karşıdır. Ayrılıkçı, şiddet yolunu seçmiş her oluşumun karşısındadır.

Sayın Çavuşoğlu’nun partimiz ve milletvekillerimiz hakkındaki tüm iddialarını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Kıbrıs Türk halkının büyük bir bölümünün ne istediğini önemsemeyen, saygı duymayan zihniyete geçit vermeyeceğiz! Bizleri ötekileştirmeye çalışanlara, Kıbrıs Türk toplumunu bölmeye, kutuplaştırmaya çalışanlara karşı sadece CTP’liler değil, tüm yurtsever ve demokratlar ile birlikte karşı duracağız.