Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve bölge muhtarlarını belediye binasında ziyaret ederek görüştü.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ziyarette yaptığı konuşmada , yıllardır özlemini çektikleri yolların yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu da İskele ve Karpaz bölgesinde yollar konusunda mucizevi altyapı çalışmalarının yapıldığını söyleyerek, söz konusu yolların ulaşımı rahatlamasının yanısıra ekonomik olarak da bölgeye katkı sağlayacağını belirtti.

Daha sonra söz alan Boğaziçi, Ötüken, Aygün, Sınırüstü ve Kuzucuk muhtarları da yol yapımından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Bakan Canaltay’a teşekkür ettiler.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay da Boğaziçi-Kuzucuk ve Kuzucuk-Yıldırım yollarının sıfırdan yapılacağını, Sınırüstü, Aygün, Ötüken ve Kuzucuk yollarının da iyileştirileceğini anlatarak, TC Karayolları ile imzalanan protokol çerçevesinde Karpaz bölgesinde ki yol yapım çalışmalarının da devam ettiğini ifade etti.

Bakan Canaltay, Karpaz yollarının tamamlanmasının ardından bölgeye ulaşımın daha kolay ve güvenli bir şekilde sağlanacağını ve ekonomik olarak da bölgeye canlılık sağlayacağını söyledi.
Canaltay Dipkarpaz-Apostolos Anderas Manastır yolunun da bazı aksaklıklardan dolayı yapımının 6 ay aksadığını ama o sorunun da çözüldüğünü kaydetti.

Ülkenin her bölgesindeki yollara ayrı önem verdiklerini ve bu bilinç ile çalıştıklarını ifade eden Canaltay, yapılacak olan yolların hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.BRT