Ulusal Birlik Partisi (UBP) Mağusa Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay, bu sabah bir televizyon programında söylediklerinin kimi haber sitelerince değerlendirilmesinde yanlış olmaması için bir açıklama paylaştı.

Rum tarafının bir çözüm konusundaki tutumu karşısında artık tanınma konusunun gündemimizde baş sırada yer alması gerektiğine yürekten inandığının altını çizmek istediğini ifade eden Canaltay, bu arada da KKTC’nin tanınmasının kolay bir süreç olmayacağının da bilincinde olduğunu kaydetti.

Bu nedenle bu süreci güçlü bir şekilde devam ettirebilmek ve hedefe ulaşmak için sosyo-ekonomik açıdan güçlü olmamız gerektiğini aktaran Resmiye Eroğlu Canaltay, “Anavatan Türkiye ile doğru zeminde, kardeşçe ilişkilerimizi daha da geliştirmenin öneminin altını çizmekte fayda görüyorum” dedi.

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

“Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada KKTC’nin tanınması çağrısında bulunması gelinen noktada gayet doğru atılmış, tarihi bir adımdır. Bu sabah bir televizyon programında söylediklerimin kimi haber sitelerince değerlendirilmesinde bir yanlış olmaması için Rum tarafının bir çözüm konusundaki tutumu karşısında artık tanınma konusunun gündemimizde baş sırada yer alması gerektiğine yürekten inandığının altını çizmek istiyorum. Tabii bu arada KKTC’nin tanınmasının kolay bir süreç olmayacağının da bilincindeyim. O nedenledir ki bu süreci güçlü bir şekilde devam ettirebilmek ve hedefimize ulaşmak için sosyo-ekonomik açıdan güçlü olmamızın, Anavatan Türkiye ile doğru zeminde, kardeşçe ilişkilerimizi daha da geliştirmenin öneminin altını çizmekte fayda görüyorum.”