Her yıl 10 güne yayılarak ‘maraton’ şeklinde yapılan ülkenin bütçe görüşmeleri, yaklaşan erken genel seçim tarihi nedeniyle bu yıl 3 günle sınırlandırıldı. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugün başlayacağı “2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı” görüşmelerini 24 Kasım Çarşamba günü tamamlamayı hedefliyor

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda bugün görüşülmeye başlayacak bütçe görüşmeleri, komitede olduğu gibi 3 günde tamamlanacak. Komitede 12 milyar 770 milyon TL olarak onaylanan “2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”nı görüşecek olan Meclis Genel Kurulu, bugün Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Başbakanlık, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), Hukuk Dairesi (Başsavcılık), Sayıştay Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçelerini ele alacak. Toplantının gündeminde ayrıca BRTK 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı ve TÜK 2021 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı da var.

 “2022 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı”nı görüşmeye bugün başlayıp 24 Kasım 2021 Çarşamba günü tamamlama hedefinde olan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, aynı günün akşamında da, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nden oy birliğiyle geçen ve 23 Ocak 2022’de erken seçim yapılmasını öngören “Cumhuriyet Meclisi Seçimlerinin Yenilenmesine İlişkin Karar Önerisi”ni ele alacak. Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından seçim tarihiyle ilgili karar önerisi Genel Kurul’un onayına sunulacak ve seçim yasakları da cuma günü başlayacak.