Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu kriz hepimizin krizi ama bazılarımızın nefes borusunu kilitliyor bazılarımızın sadece hayat standardını düşürüyor.” ifadelerine er verdi.

Harmancı, “Bu kriz lüks araba süren maaşını kısmen hayat pahalılığına karşı koruyanın, garanti işi olanın krizi değil bu kriz özel sektör çalışanın bu kriz karınca kararınca iş yapmaya çalışanın krizi ama onların konuşabilecek bir gerçeği yok.” dedi.

İşte o paylaşım:

“Bu söyleyeceklerimi bazıları yanlış anlayacak ama söyleyeceğim.

Cumartesi günkü miting sönük ya da heyecansız geçti, elbette geçecek başka ne beklenir ki.

Yaşanılan kriz hepimizi fakirleştiriyor doğru ama kimisini mevcut hayat standartında bir punto aşağıya çekiyor kimisini boğazından yakalıyor. Bu krizi esas yaşayan asgari ücretle geçinmeye çalışan veya yıllardır çalıştığı özel sektörde sömürülen hayat pahalılığı karşısında aldığı artış bir poşet etmeyen insanımız. Peki bu insanımız neden ortaya çıkamıyor, çıktığı an elindekinden de olacak ekmeksiz kalacak da ondan. Bu kriz hepimizin krizi ama bazılarımızın nefes borusunu kilitliyor bazılarımızın sadece hayat standardını düşürüyor.

Gençler yok elbette yok, bugüne kadar bugünkü kuşağın beklentisi için kim ne yapmış da olacaklar, hızlı internet istiyor, geleceği için kendinden önceki kuşakların ayrıcalığını değil ama hayata eşit erişim hakkı istiyor, kodlama diyor, daha iyi altyapılar talep ediyor, kamusal alanlar istiyorlar, özgürlük ve saygı istiyorlar ve bunu konuşan yok.

Başka bir dil inşaa etmeden, tümü dahil etmeden ve oturduğumuz alanları terk etmeden kapsayıcı olabilmek mümkün değil.

Bu kriz lüks araba süren maaşını kısmen hayat pahalılığına karşı koruyanın, garanti işi olanın krizi değil bu kriz özel sektör çalışanın bu kriz karınca kararınca iş yapmaya çalışanın krizi ama onların konuşabilecek bir gerçeği yok.

Alın teriyle çalışıp karnını doyuramayanların konuşabileceği sistemi inşa etmeden kimsenin inandırıcılığı yok.