Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar devam ediyor.

CTP Milletvekili Devrim Barçın, “Bütçe Yalanları ve Yapılması Gerekenler” konulu güncel konuşma yaptı.

Yanlış siyaset nedeniyle bu durumda olunduğunu savunan Barçın, hayatın her alanında demokrasiyi savunarak, dik duruş göstermek gerektiğini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine işaret eden Barçın, “Ben hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Bütçenin doğru değil yalan beyanlarla yapıldığını ileri süren Barçın, mahalli gelirlerde öngörüsüzlük olduğunu savunarak, rakamları paylaştı. Hükümetin hangi gerekçeyle geçici işçi aldığını sorgulayan Devrim Barçın, depremden sonra kesintilerin, ek vergilerin gündeme gelmesini eleştirerek, “vicdansızlık” suçlamasında bulundu. Barçın, asgari ücret emeklisine maaş kesintisi için kararname yapmanın vicdansızlık olduğunu ve hiçbir akla sığmadığını ifade etti.

Kaynağın, vergisini düzenli ödeyenlere kesilmeye çalışıldığını kaydeden Barçın, hükümetin yanlış yolda gittiği konusunda uyarı yaptı. Hükümetin vergisini ödemeyenler için kararname yayımlamasına tepki gösteren Barçın, bunun sürekli uzatıldığını dile getirdi. Barçın, “Bu vicdansız, böyle bir hükümete ben olsam değil bir kuruş günahımı bile vermem” dedi.