Eski maliye bakanlarından Birikim Özgür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kıbrıs Türk halkının öncelikli beklentisi bu düzenin değişmesi ve alt yapısıyla, üst yapısıyla düzgün işleyecek yeni bir sistem inşa edilmesidir” dedi.

“Kablo sadece kablo değildir. Kablo, öncelikle elektriklerin kesilmemesi, sonrasında da fiyat optimizasyonu ve çevre duyarlılığı demektir.” ifadesini kullanan Özgür, “Biz esasta sadece kablo olmayan bu kabloyu konuşmaya devam edeceğiz. Bu statüko yıkılsın da yerine daha kötüsü kurulsun diye değil. En iyisi ve en doğrusu için...” diye belirtti.

İşte o paylaşım:

Elektrik kesildiğine göre bir şeyler daha yazabiliriz.

Kablo sadece kablo değildir.

Kablo, öncelikle elektriklerin kesilmemesi, sonrasında da fiyat optimizasyonu ve çevre duyarlılığı demektir.

Kablo, kurulu düzenin değişmesi demektir.

Kablo, siyasetçilerin KIBTEK'i batırmak pahasına fiyatlara müdahale edememesi demektir.

Kablo, kısa günün kârı için bu alanda yaşanan gelişmelere rağmen mevcut yapıyı savunanlara verilen cevaptır.

Kablo sadece kablo değildir.

Bir sırmanın teknik özelliklerini konunun uzmanları elbette enine boyuna tartışabilir.

Kıbrıs Türk halkının öncelikli beklentisi bu düzenin değişmesi ve alt yapısıyla, üst yapısıyla düzgün işleyecek yeni bir sistem inşa edilmesidir.

Şartlar öne sürmek, "şöyle olmazsa karşıyız" yollu ifadelere yönelmek, Kıbrıs Türk halkını anlayamamak demektir.

Evet ülkemiz koşullarında güçlü bir siyasi irade gerektirdiğini son 10 yılda yaşadık, gördük. Kablonun statükoyu yaşatacak bir ucubeye dönüştürülmemesi gerektiğini gayet güzel anladık. Hamasi söylevlerle ve laf kalabalığıyla bir arpa boyu yol kat edilemeyeceği de gayet net. Dahası, bu iş "Türkiye yapsın, biz de keyfini sürelim" mantığıyla ilerletilebilecek bir iş hiç değil.

Biz esasta sadece kablo olmayan bu kabloyu konuşmaya devam edeceğiz. Bu statüko yıkılsın da yerine daha kötüsü kurulsun diye değil. En iyisi ve en doğrusu için...”