Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Özdemir Berova, BRT’de katıldığı programda UBP içerisinde yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. UBP’nin kurultay sürecine ilişkin yapılan eleştirilere tepki gösteren Berova, “UBP içerisindeki birlik ve beraberliği bozmak için parti içerisine nifak sokmaya çalışıyorlar. Dışardan yapılan eleştiriler tamamen UBP’yi yıpratmaya yöneliktir” şeklinde konuştu.

“UBP İÇERİSİNDE BENCİL BİR ANLAYIŞ YOK”

“Netice itibariyle her iki adayda adaylıktan çekildiği kurultayın ikinci turu iptal edildi. Aday arkadaşlardan birisi “Ben adaylıktan çekilmem” deseydi tabi ki yarın kurultayın ikinci turu gerçekleştirilecekti.

Meclis grubu arasında yapılan toplantıda partinin birliktelik ve beraberliği için bu kararın alınması daha uygun görüldü. Kurultayla ilgili süreç işliyordu fakat parti içerisinde birlik ve bütünlük konusunda sıkıntı yaşanabileceğinin hissedilmesiyle birlikte durum günün sonunda bu iki adayın çekilmesiyle sonuçlandı.

UBP içerisinde bencil bir anlayış olmadığı için sorumluluk bilincinde her iki aday da bu kararı aldı.

Tavandaki gerilimleri ve partinin yetkilileri arasındaki sorunları kısa sürede çözebiliriz ama tabanda yaşanacak bir gerilimi ve küskünlüğü toparlamamız kolay olmaz. İstifa yoluna giden arkadaşlara da aklı selime davet ediyorum.

Türkiye’nin UBP’nin kurultayına müdahale ettiği söylemlerinin gerçeklikle bir payı olduğunu düşünmüyorum.

“SAYIN ÖZERSAY’IN SİYASETTE NE İŞİ VAR”

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın, “kurumlara ve seçim süreçlerine dışarıdan yapılan müdahaleler, ülkede siyaset yapma alanını giderek daha da daraltıyor ve siyaset yapmayı anlamsızlaştırıyor” sözlerini eleştiren Berova, “Madem böyle düşünüyor Sayın Özersay’ın siyasette ne işi var. Sayın Özersay kurultay süreci içerisinde bu adayların yanında mıydı yoksa parti içerisinde miydi de yaptığı açıklamada müdahale vurgusu yapıyor. Bunu yaşayanlar bilir. Bu durumu yaşamayanların sanki de böyle bir durum yaşanmış gibi yorum yapması anlaşılabilir bir durum değil.

“HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİNİN SAYIN SANER’E VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın bugün siyasi partilerle görüşmelerini tamamlamasının ardından Sayın Hamza Ersan Saner’e hükümeti kurma görevini vermesini bekliyoruz.

45 gün içerisinde genel başkanlık için kurultay toplanmak zorundadır. Kurultay toplandı ama adaylar geri çekildiği için kurultay yapılmamış sayılacak. Bununla ilgili oturup bir karar üreteceğiz.

Sayın Özgürgün’ün ülkeye dönüp genel başkan olacağı konusu bir söylentiden ibaret.

Pandeminin bu denli etkisini artıracağı öngörüsü hakimken ve ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemdeyken bir erken seçimi kaldıracak durumda değiliz ama hükümet kurulamazsa da ülkeyi kaosa sürükleyemeyiz. Bu bağlamda bir seçim yapılabilir ama ilk etapta UBP’ye düşen görev mümkün olacak şekilde her türlü şartı deneyerek yeni hükümetin kurulmasını sağlamaktır.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Sayın Saner’e hükümeti kurma görevi vermesi halinde parti içerisinde bir heyet oluşturulacak ve diğer partilere ziyaretler gerçekleştirilecek.

“DİĞER PARTİLERDE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

UBP büyük bir sorumluluk alarak elini taşın altına koyuyor. Bu dönemde hükümet kurmak ciddi bir sorumluluk istiyor. Diğer partiler de elini bu taşın altına koymalı. UBP Meclis Grubu içerisinde Sayın Saner üzerinde uzlaşı sağlandığı için bugün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Sayın Saner’e hükümeti kurma görevi verilebilir.”