Pandemi sürecinin yarattığı ekonomik zorluklar nedeniyle zaten zar zor ayakta duran esnaf ve vatandaş, perşembe günü başlayacak Ramazan Bayramı’nı oldukça buruk karşılayacak.

KIBRIS Gazetesi’nden Eniz ORAKCIOĞLU ve Ahmet UÇAR’ın haberine göre, Pandemi nedeniyle sadece çekirdek ailenin bayramda bir araya gelmesine izin verildiğini hatırlatan esnaf ve vatandaşlar, öyle olmasa bile kimsenin bayramlık alışveriş yapacak durumda olmadığından yakındı. Evinin-işyerinin kirasını, faturalarını, mutfak ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlandıklarını belirten esnaf ve vatandaş, en son akaryakıt ve içme suyuna yapılan zamlara işaret ederek “Yerlerde sürünüyoruz, artık yeter” diye isyan etti.

Bayramda, mütevazi bir sofra kurmak isteyen 4 kişilik bir aile, ana yemek, salata, meyve ve tatlı için ortalama 451,90 TL’lik bir harcama yapmak zorunda. Yemek değil de mangal yakacak olanlar da 610,80 TL’yi gözden çıkarmalı. Sadece bir gün için minimum 451,90 ya da 610,80 TL harcamak, zaten zor durumda olan vatandaş için “fazla lüks” kaçarken, bayramların olmazsa olmazı çikolata, şeker ve tatlıların da yanına yaklaşılmıyor.

Çikolata ve baklava çeşitlerinin kilosu 100 TL’den satılırken, bir tepsi baklava 300 TL’den alıcı arıyor.

Kaynak: KIBRIS Gazetesi