Bağımsız milletvekili Ayşegül Baybars, “Halktan Kopan Hükümet ne yapıyor” konusunda yaptığı konuşmada, 6 şubat depreminin herkesi derinden sarstığına işaret ederek, depremde kaybedilen canların hesabının sorulacağını, olayın takibinde olacaklarını kaydetti.

Çok yakın bir coğrafyada yaşanan felaketin, ülkede yaşanması durumunda neler yapılabileceğinin konuşulması gerektiğine işaret eden Baybars, artık “maaş kesintileri ve benzeri kesintileri, kaynak aktarımlarının” nasıl yapılacağının değil, ülkedeki dönüşümü sağlamak için neler yapılacağının konuşulması gerektiğini vurguladı.

İmar planları konusuna değinen Baybars, depreme karşı dayanıklılığı arttırmak için yapılması gerekenlerin kendileri döneminde hazırlanan imar planlarına yerleştirildiğini, hükümet gerçekten deprem konusunda bir mücadele vermek istiyorsa ilgili mevzuat çalışmaları ve imar planlarını hayata geçirmesi gerektiğini söyledi.

Yapı denetimi konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Baybars, eğer bu konuda bir adım atılmak isteniyorsa, Yapı Denetimi Yasa Tasarısı’nın hazır olduğunu kaydetti.

Doğal Afetlere Karşı Dirençli Şehirler oluşturmak isterken, yıllardır Sivil Savunma ve İtfaiye ’ye kaynak ayrılmaması nedeniyle ortaya çıkan eksikliklerin şimdi karşımızda durduğunu ifade eden Baybars, halkın cebine el atmadan, herhangi bir kaynak ihtiyaç duyulmadan yasal mevzuat hazırlanarak da bazı sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Hükümetin yaptığı istihdamları, Kamu İhale Yasası’nda yapılan değişikliği ve AKSA sözleşmesi konusunda  eleştirilerde bulunan Baybars, “Kesintileri niçin kullanacağınızı bilmeyen ülkenin size güvenmesini nasıl bekliyorsunuz” dedi.

Baybars, Dünya Kadınlar Günü’nün önemine değinerek, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın kadınlar konusundaki söylemleri konusunda hükümeti görevini yapmamakla da suçlayarak, “Kadınlar sizi affetmeyecek” dedi.