Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nin 29’uncu Olağan Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi.

Girne’de Grand Pasha Hotel’de gerçekleşen genel kurul başkanlık divanının oluşturulmasıyla başladı. Atatürk, şehitler ve yaşamını kaybeden otelciler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşmalara geçildi.

Başbakan Ersin Tatar konuşmasında, turizmin ekonominin lokomotif sektörü olduğuna dikkat çekerek, turizmde teşvike ihtiyaç olmamasının sebebinin, ülkeye direkt uçuşların yapılamaması olduğunu vurguladı.

Rum Yönetimi’nin Yeşil Hat Tüzüğü’nde Kıbrıslı Türkler aleyhine tadilat yapmaya çalışarak, yeni engeller çıkardığını kaydeden Başbakan, ülkeye 4 milyon yolcunun giriş çıkış yaptığı Ercan Havaalanı’na direkt uçuş olmamasının sebebinin de Rum vetosu olduğunu anımsattı.

Ülkede hükümetler değişse de sektörün her zaman var olacağını anımsatan Başbakan Tatar, turizm politikalarında devamlılık ve istikrarın çok önemli olduğunu vurguladı.

Başbakan Tatar, otelcilerden, yerli üretim ve istihdamı tercih ederek, ülke ekonomisine kaktı sağlamalarını istedi.

Türkiye’nin de desteğiyle turizmde 1974’ten bu güne çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayan Başbakan Tatar, hükümet olarak, turizm sektörünün başarılı olması için ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını kaydetti.