Bakanlar Kurulu, eylemleri değerlendirdiği bugünkü toplantısında, toplu taşımacılığın devletin imkanları ölçüsünde desteklenmesinde fikir birliğine vardı. Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Bakanlar Kurulu Sözcüsü Kudret Özersay, sektöre nasıl destek verileceğinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından birkaç gün içinde daha detaylı bir açıklamayla duyurulacağı kaydetti.

Bakanlar Kurulu’nun saat 15.00’te başlayan toplantısı, 19.00 sıralarında tamamlandı. Toplantıda alınan kararları, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Bakanlar Kurulu Sözcüsü Kudret Özersay açıkladı.

Özersay, hayatını dün kaybeden, mücadele lideri Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük’ün Perşembe günü Anıttepe bölgesinde devlet mezarlığına defni için hazırlık yapılmasına karar verdiklerini, aileyle ve Başsavcılık’la istişare yapılarak karar alındığını bildirdi.

Özersay, Bakanlar Kurulu’nun, 1 Temmuzdan itibaren hangi ülkeden hangi koşullarla yolcu gelebileceğini belirlemek üzere Perşembe günü özel bir toplantı yapacağını açıkladı.

KKTC üniversitelerinin 15 Haziran-30 Eylül arasında yaz okullarında online eğitim verebilmesi için yetkilendirme kararı da ürettiklerini kaydeden Özersay, pandemi öncesi gelerek ülkede turist vizesiyle bulunanlar ceza ödemeksizin vizelendirilmesi; salgın sürecinde süresi dolan sürüş ve öğrenci ehliyetlerinin 15 Temmuz’a kadar cezasız uzatılabilmesi konusunda da karar alındığını duyurdu.

Düğün ve benzeri törenlerin haziranda da yapılabilmesine karar verdiklerini kaydeden Özersay, belediyeler ve derneklerin de geleneksel festivallerini düzenlemeye başlayabileceğini söyledi.

Özersay, turizm acentelerinden pandemi nedeniyle kısıtlama kararlarının alındığı 13 Mart öncesi paket tur almış vatandaşların bunları nasıl kullanabileceği yönünde seçenekler sunulması için tavsiye kararı aldıklarını da bildirdi.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Özersay, Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında ayrıca Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un sıkıntı yaşanan Türkiye’den borularla su projesinde tamir çalışmalarındaki durum, ülkenin su ihtiyacı ve kaynakları konusunda detaylı bir sunum yaptığını, bakanın ayrıca TC yetkilileriyle de istişare edeceğini bildirdi.