Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC’de çağın gerisinde kalan 3G yerine 4.5G için bu ay ihaleye çıkılma konusunda çalışma yapıldığını açıkladı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bugün BRT'de "Sabah Postası" programına katılan Bakan Arıklı, bakanlığın projeleriyle gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.  

"4.5G ihalesine bu ay çıkılıyor"

KKTC’de çağın gerisinde kalan 3G yerine 4.5G için bu ay ihaleye çıkılma konusunda çalışma yapıldığını belirten Arıklı, ihaleden devlete 75 ile 100 milyon dolar arasında bir kaynak akışı olacağını belirtti.

İhalenin, yaratılacak kaynağın bir kısmının karayolu altyapısının iyileştirilmesi için kullanılmasının kabul edilmesi halinde açılacağını söyleyen Bakan Arıklı, “İzin verilmesi halinde 4.5G ihalesinden gelen parayı Gönyeli çemberinden Hamitköy ışıklarına kadar olan ana arterdeki kavşakların iyileştirilmesi için kullanacağız. Böylelikle Lefkoşa trafiği büyük oranda rahatlayacaktır” dedi.

Bakan Arıklı, Mağusa Limanı ile Gemikonağı Limanı’nın yap-işlet-devret modeliyle özelleştirileceğini, ancak bunun hemen olacak bir şey olmadığını, Türkiye’den gelecek bir uzman ekip ile çalışmaların birlikte sürdürüleceğini kaydetti.

Bakan Erhan Arıklı, buna ek olarak Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi’nin lağvedildiğini, Mağusa Limanı’ndaki elleçleme (malların bulunduğu yerin değiştirilmesi, istiflenmesi, kaplarının değiştirilmesi, ürünlerin bozulmaması veya telef olmaması için havalandırması gibi işlemler) hizmeti için ihaleye çıkıldığını ifade etti.