Kadın pilot Semiha Nur Güngörmüş, drag yarışlarına katılıp iyi dereceler elde eden kadınlar listesine ismini yazdırdı. Motorsporları dünyasında göze çarpan Güngörmüş, kadınları cesaretlendiriyor

Drag yarışlarındaki dereceleriyle umut vadeden kadın pilot Semiha Nur Güngörmüş, her alanda olduğu gibi motorsporlarında da cinsiyetin önemi olmadığını gösterdi.

Motorsporlarına olan tutkusunun peşinden giden ve yoğun iş hayatına rağmen hayallerinden vazgeçmeyen Mini Adımlar Anaokulu ve Okul Öncesi Direktörü Semiha Nur Güngörmüş, katıldığı drag yarışlarında iyi dereceler elde ederek, iş hayatında olduğu gibi motorsporlarında da başarısını kanıtladı.

İlk yarışında ikincilik elde etti

Eşi Fuat Güngörmüş, Semiha Nur Güngörmüş'ün en büyük destekçisi.

Motosiklet ve otomobil tutkunu olan eşinden ilham alarak motorsporlarına merak salan Semiha Nur Güngörmüş, ekip arkadaşlarının gece gündüz çalışıp yarış aracı olarak hazırladığı Toyota Glanza Turbo araçla drag yarışına katılarak elde ettiği başarılarla takdir topluyor.

Nisan 2022'de Kuzey Kıbrıs Drag Yarışları Şampiyonası’nın Akıncılar Tünel Yolu'ndaki ilk ayağına katılan Güngörmüş, ilk yarışında ikincilik elde ederek, iyi bir dereceyle motorsporları dünyasındaki yerini aldı.

Güngörmüş, ilk yarıştaki başarısıyla iyice motive oldu ve ikinci yarışa sıkı hazırlandı ancak bu kez aracında talihsizlik yaşayarak, yarış dışı kaldı.

Güngörmüş'ün aracıyla yaşadığı talihsiz olay, yılmak yerine mücadeleci tarafını körükledi.

Derece elde eden iki kadın pilottan biri oldu

Ekibinin uzun saatler üzerinde çalışarak yeniden yarışa hazır hale getirdiği Toyota Glanza Turbo aracıyla Eylül ayında Akıncılar Tünel Yolu'nda gerçekleştirilen drag yarışlarına katılan Güngörmüş, yarıştığı 15 saniye sınıfında üçüncülük derecesini kaptırmayarak zafere ulaştı. Semiha Nur Güngörmüş, böylece pistte ikinci podyum derecesini elde etti.

Eylül ayındaki drag yarışlarında toplam 4 kadın pilot yarışırken, Semiha Nur Güngörmüş, derece elde eden iki kadın pilottan biri oldu.

Drag yarışlarının ilk sezonunda pistlerin favori kadın pilotu olmayı başaran Güngörmüş, duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Drag yarışları ile tanışalı, bir yıl oldu. Eşim Fuat Güngormüş, ailem ve arkadaşlarımın desteği başta olmak üzere, drag pilotu Yakup Şah’ın tecrübelerini paylaşması ve yarış öncesi hazırlıklarda gece gündüz çalışan büyük bir ekibimin olması, en büyük motive kaynağım. Yarış ise muhteşem bir heyecan ve adrenalin... Hız ve motorsporlarını sevenlerin yaşaması gereken en güzel duygu”.