Küresel Gazeteciler Konseyi Medya Buluşması bugün Acapulco Resort &Convention & SPA Otel'de gerçekleştirildi. 

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği'nin ev sahipliğindeki organizasyonun ana toplantısı bugün saat 09.00’da başladı.

Etkinliğe; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bazı milletvekilleri, KGK Kurucu Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ile gazeteciler katıldı. 

Etkinlikte, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KGK Kurucu Genel Başkanı Mehmet Ali Dim birer konuşma yaptı. 

Kıbrıs konusu ve turizm konularında sunumlar yapıldı. 

ATAOĞLU: “KONSEYİN İLK TOPLANTISINI KKTC’DE GERÇEKLEŞTİRMESİ MEMNUNİYET VERİCİ”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu konuşmasında, gazeteciliğin önemine değinerek, konseyin ilk toplantının KKTC’de yapılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. 

Her zaman desteğini esirgemeyen TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na bu anlamlı organizasyona katılıp katkı koydukları için teşekkür eden Ataoğlu, ülke turizmi konusunda da Türkiye ile işbirliği yaptıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KKTC turizminin daha ileriye taşınabilmesi için basının önemine işaret eden Ataoğlu, önümüzdeki süreçte yapılacak etkinlikler ve KKTC’nin kalkınması adına yapılacak çalışmaların medya aracılığıyla duyurulacağını kaydetti. 

Ülkeye uygulanan ambargolara ve Güney Kıbrıs’ın yaptığı engellemelere değinen Bakan Ataoğlu, engelleri aşmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

TC Seyahat Acenteleri Birliği ile imzaladıkları protokol çerçevesinde TC’den daha fazla turist çekmeyi hedeflediklerini söyleyen Bakan Ataoğlu, TC vatandaşlarına, Yunan adalarını tercih etmek yerine aynı dili, dini olan KKTC’yi tercih etmeleri çağrısında bulundu.