DP Genel Başkanı, Genel Başkan adayı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Çevre ve Gençlik Bakanı Fikri Ataoğlu, kurultayda bir konuşma yaptı.

Fikri Ataoğlu, DP'nin 30'uncu yılında 12'nci Olağan Kurultayı’nda gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını kaydetti. Demokrasi ve daha fazla özgürlük için mücadele eden herkesi kucakladığını belirten Ataoğlu, siyasi parti temsilcilerini selamladığını ifade etti.

30 yıl önce yanan ateşin geçmişi geleceğe taşıdığını söyleyen Ataoğlu, 30 yıldır yanan meşaleye kıvılcım olan kişilere şükranlarını sundu

Hiç yılmadıklarının altını çizen Ataoğlu, hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadıklarını belirtti.

DP'nin bütün olumsuz düşüncelere rağmen hedefe yürüdüğünü dile getiren Ataoğlu, DP'nin her zaman ülke menfaatlerinin toplumsal çıkara dönüşmesi için çalıştığını vurguladı.

Halktan aldıkları güçle mücadele ettiklerini anlatan Ataoğlu ülkenin geleceği için mücadele ettiklerini kaydetti.

Her zaman dürüst ve samimi olduğunu ifade eden Ataoğlu, samimi olması nedeniyle zaman zaman eleştirildiğini kaydetti. Ataoğlu, kişisel çıkarlarını toplumsal menfaatlerin önünde tutmadığını buna da asla müsaade etmediğini söyledi.

Yaklaşık 3 yıldan beri genel başkanlık görevini gururla ve büyük sorumlulukla taşıdığını dile getiren Ataoğlu, pandemi sürecinde insan sağlığını önemseyerek ülke ekonomisini ayakta tutmak için mücadele ettiklerini ifade etti.

Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür eden Ataoğlu hak ve çıkarları Türkiye ile savunmaya devam edeceklerini vurgu yaptı.

Siyasi hayatı boyunca kucaklayan kişi olduğunu bu şekilde davranmaya devam edeceğini de söyleyen Ataoğlu kurultayı birlikle beraberlikle tamamlayarak istikrar içinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Gençler ve kadınlara da seslenen Ataoğlu, gençlere ve kadınlara güvenliklerini, gençlerin siyasette aktif olmasında rahatsızlık duymadıklarını belirtti.

Geçmişiyle gurur duyduğunu söyleyen Ataoğlu, partinin geçmiş genel başkanlarıyla gurur duyduğunu vurguladı.