Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Dantellerle Yolculuk” sergisinin açılışına katıldı.

Ataoğlu, Akademi Sanat Derneği’nin İsmet V. Güney Sanat Merkezi’nde düzenlenen ve Kültür Dairesi’nin katkısıyla hazırlanan “Dantellerle Yolculuk” sergisinin açılış etkinliğine katılarak, konuşma gerçekleştirdi.

Ataoğlu konuşmasında, Kıbrıs Türk kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasına büyük katkı sağlayacak olan böylesi anlamlı bir serginin açılışını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine vurgu yapan Ataoğlu, “böylesi anlamlı etkinliklere katkı koymak, geçmişe ve geleceğe olan sorumluluğumuzdandır. Her zaman da katkı koymaya devam edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sergide yer alan ve Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan eserleri tek tek inceleyen Ataoğlu, Akademi Sanat Derneği yetkililerinden de sergilenen eserler hakkında da bilgiler aldı.

Sergiye katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile de bir araya gelen Ataoğlu, sergiyi izlemeye gelenlerle de sergi hakkında sohbet etti.