Turizm ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi tarafından yapılan yetkilendirmede bu yıldan itibaren Karpaz ve Karşıyaka Güzelyalı sahillerindeki çalışmaları Taşkent Doğa Parkı’na bağlı Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Ensitüsü, Humboldt Üniversitesi ve Çevre Koruma Dairesi iş birliğinde yürütülecek.

Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat kabulde yaptığı konuşmada, 2016 yılından beri ülkemizde doğa, çevre ve yaban hayatı koruma alanlarında ihtiyaç duyulan noktalarda Dünyaya örnek çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalara bu yıl itibarı ile Karpaz ve Karşıyaka sahillerinde ‘İnovatif Teknoloji Desteği ile Deniz Kaplumbağaları Gözlem ve Koruma Projesi’ni eklemekten heyecan duyduklarını belirtti.

Basat proje için ülkemizden, Türkiye’den ve yurt dışından her biri alanında uzman biyologlar, su ürünleri mühendisleri ve veteriner hekimlerden oluşan multidisipliner bir ekiple beraber teknolojiyi inovatif bir biçimde doğa koruma alanında kullanarak Dünyaya örnek çalışmalar gerçekleştirmeyi planladıklarını aktardı.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise 5 yıl önce Taşkent Doğa Parkı’nın ilk yetkilendirme protokolünün yine kendi döneminde imzalandığını, geçen sürede Taşkent Doğa Parkının gerçekleştirdiği çalışmalarla artık kendini ispatlamış ve Dünyaya örnek bir kurum olduğunu dile getirdi.

Ülkemizin sahillerinin deniz kaplumbağaları yuvalama alanları açısından Akdeniz’in en önemlilerinden olduğunu dile getiren Ataoğlu, doğal değerlerimizin, yaban hayatının ve biyolojik çeşitliliğin korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli bir konu olduğunu vurguladı.

Ataoğlu, Bakanlık ile Taşkent Doğa Parkı’nın birlikte bugüne kadar gerçekleştirilen araştırma, kurtarma, eğitim ve farkındalık çalışmalarının, doğasını ve hayvanlarını tanıyan, seven, koruyan bir toplum yaratma yolunda gözle görülür gelişme sağladığını belirterek, iş birliği çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.