Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) Başkanı Serdar Atai, genç ve dramatik ölümlerin toplumda infial yarattığını işaret ederek, ancak aile ve çok yakın arkadaşlar haricinde hayatını kaybedenin fotoğraflarını döne döne sosyal medyada paylaşmanın doğru olmadığını söyledi.

Bazı kişilerin hatta ölenle bağı bulunmamasına rağmen bu yolla başsağlığı kabul ettiğini de belirten Atai, “ölene saygısızlık, ölenin ailesine saygısızlık ve acıdan dahi ucuz prim sağlamaya çalışmaktan başka bir şey değildir bunun adı...” dedi.

İşte ilgili paylaşım:

Genç ve dramatik ölümler toplumda infial yaratır haliyle. Ancak aile ve çok çok yakın arkadaşları haricinde ölenin fotoğraflarını döne döne sosyal medyada paylaşmak, acıklı hikâyelerle bezemek, kendiyle tuhaf bağlantılar kurmak, yakın bir bağı bağlantısı yokken gönderisine başsağlığı bile kabul etmeye başlamak ve deyim yerindeyse işin vıcığını çıkarmak hiç alışamadığım Kıbrıslı halleridir. Ölene saygısızlık, ölenin ailesine saygısızlık ve acıdan dahi ucuz prim sağlamaya çalışmaktan başka bir şey değildir bunun adı...