23 Ocak’ta gerçekleştirilen Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde CTP'den milletvekili adayı olan Aslı Murat, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda “Her ne kadar yetersiz olsa da, bugün 11 kadının Meclis'e seçilmesi hem toplumsal algının dönüşmesi hem de kota sayesinde gerçekleşti. Eminim daha güzel günleri birlikte kuracağız. Yeter ki isteyelim ve irademize sahip çıkalım. Önümüzdeki dönem her manada zor geçecek ama ayağa kalkmak mümkün.” İfadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım:

Hayat, "şahsı için dilenenlerin - yalvaranların" değil örgütlü direnenlerin yanındadır.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve temsilde adalet mücadelesi, uzun  soluklu bir süreç gerektirir. Kıbrıs'ın kuzeyinde bu anlamda yürünen yol dün başlamadı. Özellikle 2015 yılında, yasada yapılan değişiklik ile getirilen % 30 cinsiyet kotasına kadar geçen zamanda ciddi badireler atlatıldı. Cumhuriyetçi Türk Partisi bu manada en öndeki aktör oldu. İlk zamanlar parti içinde tartışıldı. Henuz biz ortalarda yoktuk. Bugün bizimle birlikte mücadele eden ablalarımızın - abilerimizin emeği çok büyük. Tabi sadece parti değil, sivil toplum örgütleri - sol muhalif yapılar - feminist demokratik kitle örgütleri - sendikalar da eşitlik mücadelesini omuz omuza yukselttiler. Böylece toplumsal algi da zaman içinde eşitlikçi bir yöne doğru evrildi.

Her ne kadar yetersiz olsa da, bugün 11 kadının Meclis'e seçilmesi hem toplumsal algının dönüşmesi hem de kota sayesinde gerçekleşti. Eminim daha güzel günleri birlikte kuracağız. Yeter ki isteyelim ve irademize sahip çıkalım. Önümüzdeki dönem her manada zor geçecek ama ayağa kalkmak mümkün.