Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bugün Afrika Gazetesi’nde soy isminin yer aldığı bir haber ile ilgili açıklama yaptı.

Erhan Arıklı ilgili gazetede çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti ve şu bilgileri paylaştı:

Sevgili Şener Levent,

İlginç bir kişiliği olan bir şahsın hezeyanlarını ve işkembe-i kübradan savurduğu saçma sapan iddiaları, muhataplarından görüş almadan manşetten vermenin, size ve takdir ettiğim duruşunuza hiç yakışmadığını belirtmek isterim.

Ben bu saçma iddialara cevap vermeyi dahi zul adettiğim için kendisine şimdiye kadar hiç cevap vermedim.

..

Ben bu kişiyi daha önce de asılsız iddia ve iftiraları yüzünden polise şikayet etmiş, hakkında dava açmıştım. Yine aynısını yapacağım.

Ama Afrika gazetesini ciddiye aldığım için, bu konuda kamuoyuna da bir açıklama yapmak durumundayım.

Minareliköyde Yeğenimin işlettiği bir yurtta genellikle Afrikalı öğrenciler kalmaktadır. Ne yazık ki bir öğrencinin tuttuğu odaya daha sonra "Misafir" adı altında birden fazla öğrenci yerleşmekte mal sahibinin bütün çabasına rağmen çıkarılamamaktadır. Bu durum ülkemizde Afrikalılara ev kiralayan herkesin ortak derdidir.

Önceki gün, Polisimizin ülkede yaptığı Huzur Operasyonları çerçevesinde bu yurtta kalan Afrikalı öğrencilere de bir operasyon düzenlenmiş ve izinsiz ikamet dolayısı ile çok sayıda Afrikalı göz altına alınmıştır.

Ortada ilgili şahsın iddia ettiği gibi ne uyuşturucu ne kaçak altın ve ne de kaçak elektirik olayı vardır. Bunlar tamamen ilgili şahsın hayal mahsulü iddia ve iftiralarıdır.

Kaldı ki ortada iddia edildiği gibi yasal bir suç varsa bu tamamen yeğenimi ilgilendirmektedir. Kişilerin işlediği iddia edilen suçlar şayet akrabaları da bağlıyorsa, Serdinç Maypanın kardeşi bir müddet önce uyuşturucu ticaretinden mahkum olmuş ve 18 ay hapis yatmıştır. Kimse Sercan Maypa'nın işlediği bu suçtan dolayı Serdinç Maypayı suçlamamıştır.

Gazeteciliğin etik değerleri açısından bu açıklamamı gazetenizde aynı puntolarla yayınlayacağınızı umut eder saygılar sunarım...