Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin yerel seçimleri zamanında yapılmasını engelleyerek anayasayı ikinci kez ihlal ettiğini ve bunun sivil darbe olduğunu, bu yasaya olumlu oy verenlerin de tarihte sivil darbeciler olarak anılacağını söyledi. 

Erhürman, Meclis Başkanı’nın durmadan iç tüzükten dem vurduğunu ancak bu kişinin de Anayasayı ihlal edenlerden birisi olduğunu vurguladı.

Kasım ayının ülkede seçim yapılması açısından en uygun olmayan ay olduğunu belirten Tufan Erhürman, bütçenin tam da Kasım ayında en yoğun şekilde görüşüldüğünü ancak bu sene bütçe döneminde seçim yapılmak istendiğini ifade etti. Yerel seçimlerin Haziran değil de Kasım’da yapılması halinde 4 yıl sonra yine bu seçimlerin aynı dönemde yapılacağının altını çizen Erhürman, “Öyle bir ihlal yarattınız ki bunun geri dönüşü de yok. Madem bu işler yasa ile olacaktı, madem hukukun üstünlük ilkesi sizin için 5 paralık değeri olan şeyler değil, yarın başka bir hükümet gelip bu tarihi Kasım değil Şubat yaparsa ne olacak? Bu zihniyet devam ettiği sürece sizi hiçbir yasa bağlamıyor. Anayasayı sallamazken yasayı nasıl sallayacaksınız? Bütün mesele zihniyettir” dedi.