Mağusa’da akciğer rahatsızlığı yaşayan bir grup hasta doktorları Mustafa Akansoy’un yeniden Mağusa Hastanesi’nde hasta bakabilmesi için Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra’ya talep yazısı gönderdi.

Akciğer hastaları, Mağusa Hastanesi İdaresi’nin Dr. Akansoy’un hastalarına ulaşmasını anlaşılmaz bir şekilde engellemeye çalıştığını iddia ederek, doktorlarına muayene olabilmek için sürekli Lefkoşa Hastanesi’ne gitmek zorunda kalmaları nedeniyle bu durumdan olumsuz etkilendiklerini belirttiler.

Sağlık Bakanı Altuğra’dan bir an önce Dr. Mustafa Akansoy’un haftanın bazı günleri de olsa Mağusa Hastanesi’nde hasta bakabilmesinin önünün açılmasını talep eden akciğer hastaları, bakan Altuğra’nın bu haklı taleplerine duyarlılık göstereceğine inançlarının tam olduğunu ifade ettiler.

Ülkemizin hak arama mücadelesinin önemli isimlerinden eski sendikacı Mehmet Seyis de akciğer hastaları arasında bulunuyor. Dr. Mustafa Akansoy'un yeniden Mağusa Hastanesi'nde hasta muayene edebilmesi için başlatılan imza kampanyasının öncü isimlerinden olan Seyis, talep mektubu ve imzaları Sağlık Bakanlığı'na bizzat teslim etti.

İşte ilgili talep mektubunun tam metni: