Acil Durum Hastanesi Başhekimi Erol Uçaner, 75 hastanın serviste, 5 hastanın da yoğun bakımda tedavi gördüğünü açıkladı. Erol Uçaner, yoğun bakım servisinin kapasitesinin 24 olduğunu ve normal servisin kapasitesinin de 96 olduğunu vurguladı.

Uçaner, hastanede 20 yatağın boş olduğunu belirterek, taburcu olacakların yanında yeni hasta girişlerinin olacağına işaret eden Uçaner, hastaneye dün akşam pozitif olup ancak evde tedavi gören 37 haftalık hamile bir kadını tedaviye aldıklarını kaydetti.

Başhekim Uçaner, hastanede tedavi gören genç, çocuk ve 80 yaş üzerinde hastaların olduğunu vurguladı.

Hastanede yatan çocuk sayısının 5 olduğunu ve yaşlarının ise 3, 5, 13 ve 16 olduğunu aktaran Uçaner, çocukların genelde semptomsuz olduğunu dile getirdi.

Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlarda herhangi bir sorun olmadığını, yeteri kadar ilacın olduğuna dikkat çeken Uçaner, “Hiç kimsede herhangi bir sorunumuz olmadı. Bazı hastalar, bağışıklık sistemi güçlendirici ilaçlar istiyorlar, biz tedavi de vermiyoruz ama talep ederlerse reçetesini yazıyoruz. İlaç sıkıntımız yok. Bize böyle bir şikâyet gelmedi” dedi.

Uçaner, aşısız olan hasta sayısının 45 olduğunu, aşılı olan hasta sayısının ise 30 olduğunu belirtti.

Aşı olma çağrısı yapan başhekim Uçaner “Biz yazı yaşamadık. Yaz bizim için bitmiştir. Kışta daha zor bir periyota girmemek için herkes aşı olsun” ifadelerini kullandı.