YOK BÖYLE BİR GÜZELLİK...Doğa yürüyüşüne katılan yaklaşık 100 kişi, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Güzelyurt'a bağlı Mevlevi ( Kyra) bölgesindeki yaklaşık 12 kilometrelik parkur boyunca, yeni yerleri keşfetmenin yanında, birlikte zaman geçirmenin güzelliğini yaşadılar

Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği'nin düzenlediği Mevlevi - Kyra doğa yürüyüşü, geçtiğimiz pazar günü, yaklaşık 100 kişilik bir katılım ile gerçekleştirildi.

Yürüyüşe, Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, Milletvekilleri Gülşah Sanver Manavoğlu, Hasan Büyükoğlu, Mevlevi Muhtarı, Bizim Grup Yürüyüş Ekibi yanında, çok sayıda doğa sever katıldı.

Yaklaşık 12 kilometrelik parkur boyunca, İngiliz döneminden kalma taş köprü, Piramit Tepe, mağara oluşumları, eski pınar, Anıt Çitlenbik Ağaçları ve Aziz George Kilisesi ziyaret edildi.

Güzelyurt'a bağlı Mevlevi ( Kyra) , konumundan dolayı, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir bölge. Bölgeyi, doğa yürüyüşü vesilesi ile ziyaret eden yürüyüşçüler, yeni yerleri keşfetmenin yanında, birlikte zaman geçirmenin güzelliğini yaşadılar.

Geçtiğimiz yıl Mevlevi'yi ziyaret eden Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mevlevi- Serhatköy bölgesindeki anıt mezar ve doğal dokunun önemine vurgu yapıp, turizme kazandırılması için çalışacaklarını ifade etmişti.

Dernek Başkan Berk Büyükoğlu yaptığı konuşmada, 13 kişilik yönetim kurulu ile yeni seçilmiş olduğu görevinde, ekibi ile birlikte 13 hedefe odaklandıklarını ve bölgenin tarihi, kültürel ve doğal mirasları için çalışacaklarını kaydetti.