Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği, Brüksel’de düzenlediği “Kıbrıs’ta Bölgesel Kalkınma Yolu ile Yerel Yönetimleri Yakınlaştırmak” başlıklı program kapsamında önemli temaslarda bulundu. Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, etkinlikte yer alarak Kıbrıs Türk yerel yönetimlerinin sesi oldu.

Avrupa Parlamentosu Üyesi İlhan Küçük’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen panelde, Avrupa Komisyonu, Dünya Bankası ve Uluslararası Şehir Yöneticileri Derneği gibi uluslararası düzeyde etkili kurumların temsilcileriyle bir araya gelindi. Programda, Kıbrıs’taki yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, bölgesel kalkınma ve sürdürülebilir kentler üzerine iş birliği olanakları değerlendirildi.

Başkan Hüseyin Amcaoğlu, program kapsamında yaptığı temaslarla ilgili şunları kaydetti:

“Uluslararası görünürlüğümüzü artırmaya, Avrupa'daki muhataplarımızla doğrudan iletişim kurmaya devam ediyoruz. Hem ülkemiz hem de Gönyeli-Alayköy için daha güçlü bağlar kurmak, yeni projelerin temelini atmak adına buradayız.”

Öztürkler: Türkiye’nin iç huzuru, KKTC’nin altyapı alanlarında daha hızlı ilerlemesini sağlıyor
Öztürkler: Türkiye’nin iç huzuru, KKTC’nin altyapı alanlarında daha hızlı ilerlemesini sağlıyor
İçeriği Görüntüle

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nin girişimleriyle düzenlenen bu etkinlik, Kıbrıs Türk yerel yönetimlerinin Avrupa nezdindeki varlığını güçlendirmeyi ve ortak projeler geliştirme yönündeki çabaları desteklemeyi hedefliyor.