CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya  hesabından bir açıklama yaptı.

Erhürman, “Hükümet normal sürenin bir ay öncesinde yüzde 43 hayat pahalılığı vermeye hazırlanıyor. Halihazırda gelmiş olan yüklü zamların bir kısmı bu orana dahil değil. Onlar Haziran hayat pahalılığına yansıyacak. Bu arada bugün dövizin durumu ortada. Dolar 17.19. Euro 18.48. Sterlin 21.59. Bu, zamların devam edeceğini gösteriyor” dedi.

“Yani yüzde 43 hayat pahalılığı zaten an itibarıyla var olan hayat pahalılığının altında olacak ve devamında hızla eriyecek” diyen Erhürman, şöyle devam etti:

“Bunlara bir de belediye ve özel sektör çalışanlarına bu hayat pahalılığının yansıtılmasındaki büyük güçlük eklenecek.

Çıkış yolu, orta vadede euroya endeksleme ve kısa vadede hayat pahalılığı ve asgari ücretin daha kısa dönemlerde yansıtılması/belirlenmesi. Bu arada asgari ücreti ödeyecek olan esnaf ve işletmelerin istihdamın korunması, belediyelerin hizmetlerin devamı, üretici kesimlerin üretimden kopmama amacıyla desteklenmesi gerekecek.

Kısacası yüzde 43 hayat pahalılığı yalnızca bir kesim için pansuman niteliğinde. Yara derinleştikçe derinleşiyor ve kangren olmadan gerçek müdahale şart! Gerçek müdahale dediğim sözünü ettiğim çıkış yoludur!”