Noyanlar Şirketler Grubu yeni Londra ofisi geçtiğimiz hafta hizmete açıldı. Açılışta, KKTC Başbakanı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Lefkoşa Milletvekli Hasan Taçoy ve KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da hazır bulundu.



Noyanlar Şirketler Grubu yeni Londra ofisini geçtiğimiz hafta hizmete açtı. İngiltere’nin saygın ve başarılı işadamlarından Euromed Maritime Taşımacılık Şirketi direktörü Hasan Gazioğlu ve Noyanlar Şirketler Grubu işbirliği ile 455 West Green Road N15 3PW adresinde hizmete giren yeni ofisin açılışını KKTC Başbakanı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş yaptı. Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Lefkoşa Milletvekli Hasan Taçoy ve KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’nın da hazır bulunduğu açılışa çok sayıda davetli katıldı.


Noyan: “Londra’da daha güçlü bir yapıya kavuştuk”

Açılışta bir konuşma yapan Noyanlar Şirketler Grubu Direktörü Ahmet Noyan, Euromed Maritime Şirketi’nin Direktörü Hasan Gazioğlu ile birlikte işbirliğine girmeleriyle birlikte Londra’da daha güçlü bir yapıya kavuştuklarını söyledi. Londra ofislerinin açılışına katılan KKTC Başbakanı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’a, DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy’a, Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’ya ve davetlilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Noyan, “Sizlerin de burada aramızda bulunmanız bizlere hem güç, hemde gurur verdi” şeklinde konuşarak herkese teşekkür etti. Bu hareketlerinin kendileri için anlamlı ve değerli olmasını ümit ettiklerini söyleyen Noyan, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin oranının Kıbrıs’ta yaşayanlardan daha fazla olduğunu belirtti. 

Noyan, “Bu sevindiricimidir üzündürücümüdür ... Gelecekle ilgili soru işaretleri ve önde gelen manalar ifade etmektedir” dedi. Yorumu Denktaş’a bıraktı.
Sadece iş ve para kazanma değil Kıbrıslı Türk halkının başarılı ortamlarda başarılı işlere imza atarak ortada olmasını sağlamak anlamında olduğunu söyledi.


Gazioğlu: “Noyanlarla birlikye yeni bir yola çıktık”

Euromed Maritime Direktörü Hasan Gazioğlu açılışta yaptığı kısa konuşmasında Noyanlar Şirketler Grubu ile birlikte işbirliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Davete katılan herkese teşekkür eden Gazioğlu, “Noyanlarla birlikte yeni bir yola çıktık. Komşularımız tarafından bazı sorunlar yaratılabilir. Biz bu sorunları aşacağımıza inanırız. Tedbirlerimizi aldık. Komşularımızla sorun yaşanması durumunda devletimizi de yanımızda görmek istiyoruz, buna inanıyoruz” dedi. 


Denktaş: “Sıkıntılı bir sektör”

Noyanların yeni girişiminin hayırlısı olması dikleriyle sözlerine başlayan Serdar Denktaş, “Biri Londra’dan, biri Kıbrıs’tan ama ortak yanları ikiside Kıbrıslı Türk yardımlaşarak dayanışarak yeni bir yola çıktılar. Hayırlı olsun” diyerek, sermayenin birlikte hareket etmesinin güzel bir örnek olduğuna dikkat çekti. İnşaat sektörünün sıkıntılı bir sektör olduğunu, davalarla, saldırılarla yoğunlaşmış bir sektör olduğunu belirterek, dolayısıyla çıktıkları yolun düz, kolay bir yol olmadığının ortada olduğunu ve bunu bilerek hareket ettiklerini gördüğünü söyledi. Gerekli önlemleri aldıklarını, devlet olarak kendilerine düşen görevi yapacaklarını belirten Denktaş, Kıbrıslı Türk kimliğine sahip çıkıldığı sürece bu birlikteliğin Kıbrıslı Türkleri daha iyi noktalara getireceğini söyledi. Denktaş, “Kapalı kapılar ardında son zamanlarda bir takım görüşmeler var. Birgün bunu göreceğiz. Sonunda Kıbrıslı Türkler olarak bir karar vereceğiz. Bu karar devletimizin varlığı bilincini barındırmalı” dedi.



Taçoy: “Gönüllerdeki, yüreklerdeki birleşme”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Lefkoşa Milletvekli Hasan Taçoy, bu iki iş adamının ortaklığının her iki tarafın da birbirine yakınlığının göstergesi olduğunu ifade etti. Bunun yalnızca sermayenin birleşmesi anlamına gelmediğine işaret eden Taçoy, gönüllerdeki, yüreklerdeki birleşme olduğunu söyledi. Taçoy, “Biz hiçbir zaman birbirimizden ayrı kalmadık. Biz o küçük adacığın bir parçasında yaşayan toprakların insanlarıyız” dedi. Kıbrıslı Türklerin daha iyi ve daha güzeli alması için dayanışmanın önemine değinen Taçoy, bu dayanışmanın devamını, bu işin herkese hayırlı olmasını diledi.

Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da, iki iş adamının birlikteliğinin ancak Londra’daki Türklere güç ve kuvvet vereceğini söyleyerek, hem ülke hem de topluma hayırlı olmasını diledi.