North Cyprus UK

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’ın eşi, öğretmen Rana Uluçay, Kuzey Kıbrıs’ta uzaktan eğitimin “Eğitimde adalet ve fırsat eşitliği “ düşünülmeden başlatıldığını vurguladı.

Devlet okullarında okuyan çocuklar arasında değil bilgisayar, okul kıyafeti bile alamayanlar olduğunu ifade eden Uluçay, eğitimde adalet ve fırsat eşitliğinin hükümet tarafından yok edildiğini kaydetti.

Uluçay’ın açıklaması şöyle:

“KKTC ‘de uzaktan eğitim “Eğitimde adalet ve fırsat eşitliği “ düşünülmeden bugün başlatılmıştır. Günlerdir öğretmenlerimiz ve okul idareleri canla başla bütün olumsuzluklara rağmen bu sürece katkı koymaya çalışıyorlar.

Hükümet ‘in içinde bulunduğumuz Pandemiyi düşünerek 2020/21 eğitim ve öğretim yılı için öngörü ve planlamasının olmadığı bugün itibariyle çok belli oldu.

Devlet okullarında değil bilgisayar, okul kıyafeti alamayan çocuklarımız vardır. 4/5 çocuklu aileler vardır birkaç sınıf arayla.....

Bu durumdaki öğrencilerin sıkıntılarını kim çözecek? Okulların bütçesi kesinlikle bunu karşılayamaz. Bu sıkıntıların düşünülmediğine ben inanmıyorum. Ama siyasi oyunların bir parçası olarak öğrenci,öğretmen ve velileri oyalamaca durumu varsa ,buna da kimse kanmaz.

Kısacası,

“Eğitimde adalet ve fırsat eşitliği” her bireyin anayasal hakkıdır durumu ,hükümetimiz tarafından yok edilmiştir.

Yaşasın seçimler."