Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi ve Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Kağan Günçe, İç Mimarlık alanına iki kitap kazandırdı.

Yeni sayılabilecek İç Mimarlık alanı ile ilgili yaşanan yazılı dokümantasyon ve kaynak sıkıntısına çözüm olabilecek söz konusu kitaplar Journal of Interior Design and Academy (INda) tarafından desteklenip, “Interior Architectural Issues” kitap serisi olarak 19 Mayıs 2023 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda akademik hayata girdi.

Kitapta,  uzman araştırmacıların, ‘İç Mimarlık Bölümü’, ‘İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ ve ilgili bölümlerdeki akademisyenlerin çalışmaları bulunuyor.

Prof. Dr. Günçe, ‘Interior Architectural Issues’ isimli kitabın, kitap bölümü yazımı için yapılan çağrıya çok kıymetli akademisyenlerden 72 kitap bölümü önerisi geldiğini belirterek yapılan değerlendirmeler sonucunda 38 çalışma seçildiğini ve bu yolculuğa başlandığını vurguladı.

Günçe, iç mimarlık alanının gelişiminin desteklenmesi için her boyutu ile ele alınıp irdelenmesi ve gelecek projeksiyonları yapılarak ortaya somut dokümantasyonlar konulmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, paydaş olan yazarlarla birlikte iyi bir ekip ruhu oluşturulduğunu ve iç mimarlık alanı için başarılı iki çalışma ortaya çıktığını aktardı.