Derviş Çobanoğlu, Geçitkale’deki evinin bahçesinde, ovadan topladığı zeytin odunlarını işleyerek, sanat eserleri yaratıyor. Kısa sürede büyük ilgi toplayan eserler, sosyal medya aracılığıyla satışa sunuluyor

OVADAN TOPLADIĞI ODUNLARI DEĞERLENDİRİYOR... 14 yaşında atıldığı iş hayatı 3 yıl önce son bulunca, hobi olarak ovadan topladığı zeytin odunlarını evinin bahçesinde işlemeye başlayan Derviş Çobanoğlu, yarattığı sanat eserlerini satışa çıkardı

HER ÇEŞİT AKSESUAR VAR... Çobanoğlu'nun, kısa sürede, el emeği göz nuruyla ortaya çıkarttığı sanat eserleri büyük beğeni topladı. Özenle yarattığı mumluk, tepsi, avize, tabla, sehpa, masa, içkilik, şaraplık, peçetelik ve daha birçok aksesuar, sosyal medya üzerinden görücüye çıkıyor

Derviş Çobanoğlu, 1961 Köfünye doğumlu…

Çobanoğlu ailesinin tek erkek evladı, 4 erkek babası…

2012 yılında eşinden ayrılınca, Lefkoşa’dan köyü Geçitkale’ye yerleşti.

14 yaşında atıldığı iş hayatı 3 yıl önce son bulunca, hobi olarak ovadan topladığı zeytin odunlarını evinin bahçesinde işlemeye başladı.

Kısa sürede el emeği göz nuruyla ortaya çıkarttığı sanat eserleri büyük beğeni topladı. Özenle yarattığı mumluk, tepsi, avize, tabla, sehpa, masa, içkilik, şaraplık, peçetelik ve daha birçok aksesuarı, sosyal medya aracılığıyla satışa sunuyor.

En çok müşterisi, Girne ve Lefkoşa’dan…

"Kendi atölyemi kurmak isterim"

Yeteneği ve el becerisi olduğunu işsiz kalınca anladığını anlatan Derviş Çobanoğlu, imkan bulur bulmaz, bir atölye kurmak istediğini söyledi.

Zeytin odununun doğal dokusunun güzelliğinden bahseden Derviş Çobanoğlu, ovada çürümeye bırakılan odunları işleyerek, onlara hayat verdiğini anlattı.

Ahşap işini kendisine meslek edinen Derviş Çobanoğlu, sektörde "ışık" olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

“Zeytin odunundan akla ne gelirse yapabilirim.

Zeytin odununun eşsiz bir güzelliği var. Yalnıza odun parçası bile işlenerek bir aksesuar yaratılabilir.

Hobi olarak kendime birkaç eser yarattım. Bu eserleri sosyal medyadaki hesabımdan paylaştım. İlgi gördü. Kısa sürede talepler arttı. Ben de daha çok üretmeye başladım. Talebe göre işler yapmaya başladım. Büyük beğeni topladım.

Atölye açmak için öz kaynağım yok, ancak fırsat yaratır yaratmaz hayalimi gerçekleştireceğim. Ahşap işi geleceği olan bir meslek.

Gençler de ilgi göstermeli. Devlet sahip çıkarsa bu işler ilerletilmeli.

Gençlere iş sahaları açılmalı.”

Oğlunun düğün dekorasyonu konsepti zeytin odunundan

Oğlunun, konsepti zeytin odunu olan düğün dekorasyonunu da kendisinin yaptığından söz eden Derviş Çobanoğlu, dekorasyonun parçalarını daha sonra bir firmaya sattığını anlattı.

Büyük işlerde malzemeyi yurtdışından getirttiğini kaydeden Derviş Çobanoğlu, ortaya çıkarttığı eserleri uygun fiyata sattığını da dile getirdi.

Çobanoğlu, meraklıların, eserlerini, facebooktaki “Çobanoğlu Ahşap İşleri” hesabından görebileceklerini de duyurdu.