Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik ve halka açık yapılan “Fine Talks” adı altındaki seminerler dizisinin dördüncü konukları reklamcı ve yönetmen Mehmet Ekin Vaiz ve Gülşen Erçin oluyor.

“Güzel Konuşmalar” anlamına gelen “Fine Talks” isimli seminerler güzel sanatlar, mimarlık ve iletişim alanlarında başarı kazanmış kişilerin mesleki deneyimlerini aktarmalarından oluşuyor.

Sosyal medyada geniş bir izleyici kitlesine ulaşan “Neydi Olacağı” platformu Mehmet Ekin Vaiz ve Gülşen Erçin yönetimindeki ekibin ortaya koyduğu mizahi kısa filmlerden oluşuyor.

Seminerde, Kıbrıslı Türklerin sosyal yapısının, sosyo kültürel ilişkilerinin mizah diliyle yansıması olan kısa filmlerin oluşum süreçleri ve farklı deneyimler öğrencilerle paylaşılacak.

Mehmet Ekin Vaiz mizah dilini kullanarak yazdığı kısa filmlerinde siyaseti, adadaki sosyal hayatı, aile yapısını, eğitimi ve her tür ikili ilişkiyi sorguluyor.

Genel bir izleyici kitlesi kazanan Mehmet Ekin Vaiz, lise yıllarında “Zilligurti” dergisi ile mizaha başladı, sonra radyolarda “Zorunlu Seçmeli” ve televizyonlarda “Hellimli Demokrasi” programlarıyla devam etti.

İçerik oluşturma ve yönetim kısmında Mehmet Ekin Vaiz tarafından yapılan programlar Kıbrıs Türk Televizyonlarında en çok izlenenler arasında yeraldı.

Zamanla değişim gösteren iletişim yöntemlerine paralel olarak, günümüzde “Neydi Olacağı” filmleri sosyal medya aracılığıyla binlerce izleyiciye ulaştırılıyor.

Mehmet Ekin Vaiz ve Gülşen Erçin’in uyumlu çalışmaları sonucunda beğeni rekorları kıran filmlerde kamera önünde ve arkasında büyük bir ekip yer alıyor.

Neydi Olacağı Ekibi’nin “Fine Talks” kapsamında yer alacağı seminer 21 Şubat 2019 Perşembe günü Saat 15.00’de Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek. İki haftada bir yapılacak ve çok değerli isimlerin yer alacağı seminerlere ilgi duyan herkesin davetli olduğu bildirildi.

Salahi Şevket Sokak (Victoria St.) No: 49 Arabahmet Lefkoşa