Osman Balıkçıoğlu’nun “Alikko ile Caher”i anlattığı “Özgür İkili” kitabının tanıtımı Lefkoşa Merit Hotel’de yapıldı.

 

Geliri Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne (KHYD) bağışlanacak kitabın tanıtımında açılış konuşmasını BRT eski sunucu ve programcılarından Hüseyin Kanatlı yaptı.

 

BALIKÇIOĞLU

 

Özgür İkili kitabının yazarı Osman Balıkçıoğlu Alikko ile Caher’in hep özgür ve hiçbir baskıya boyun eğmeden ayakta kaldığını söyledi.

 

Okurların kitabı okurken gizli kalmış birçok şeyi ve bilmediklerini de öğreneceğini kaydeden Balıkçıoğlu, ayrıca bir tiyatro gönüllüsü olarak tiyatroyla ilgili neler yaşandığının da kitapta yer aldığını ifade etti.

 

Balıkçıoğlu komedyen tarafından da bahsederek, tanıtıma katılanlara fıkra anlattı.

 

KOCAİSMAİL

 

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail de Balıkçıoğlu’na dernek adına teşekkür ederek, kendisinin de Alikko ile Caher’in gençlik dönemlerini yaşamış biri ve bir paydaş olduğunu söyledi.

 

Londra Türk Radyosu’nda da yer almış Alikko ile Caher’in Kıbrıs’ı Londra’ya Londra’yı da Kıbrıs’a taşıdığını ifade ederek, kitabın Dernek adına çıkmasının bir gurur olduğunu belirtti.

 

Derneğe kitap bağışı yapan yazarlar da olduğunu dile getiren Kocaismail, kitapların okunması için Dernekten istenmesi çağrısında bulundu.

 

Merit Otel yönetimine de tanıtıma ev sahipliği yaptığı için teşekkür eden Kocaismail, Kanatlı, Balıkçıoğlu, ve Merit Lefkoşa Otel Genel Müdürü Mine Gürses’e teşekkür belgesi ve kanser hastalarının el emeği yapay çiçekler takdim etti.