Yarışmada Gazimağusa bölgesi Ortaokul ve Lise öğrencileri tarafından, Kıbrıs’ın en renkli liman şehirlerinden Mağusa gençler tarafından resimlendi.

‘Mağusa’nın En Renkli Yarışması’ sloganıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödüllleri takdim edildi.

 Antik Mağusa Vakfı ve Telsim işbirliğinde Mağusa’nın gençler tarafından resimlendiği Ortaokul ve Liselerarası Resim Yarışması’nın sergisi ve ödül töreni  Buğday Camii’de yapıldı. Müzik dinletisiyle başlayan etkinlikte ilk olarak gün dolayısıyla konuşmalara yer verildi.

      Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay yaptığı konuşmasında, gençlere Mağusa’yı tanıtmak ve Mağusa’yı yaşatmak amacını taşıyarak düzenledikleri yarışmanın gördüğü ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, Kale kentlerinden biri olan Mağusa’nın tanıtımının ve turizmde hak ettiği yere gelmesinin önemini vurguladı ve bunun için sivil toplum örgütleri ile devletin birlikte hareket edip ayrıca üniversitelerin Suriçinin canlandırılması adına bişeyler yapmasının gerekliliğini vurguladı.

     Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tampınar da konuşmasında Mağusa’nın manevi değeri yüksek bir kent olduğunu anımsatarak kente sahip çıklmasının önemine işaret etti ve herkesin üzerine düşeni yaparak taşınmaz değerleri korumasını temenni etti.

      Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de etkinlikte yaptığı konuşmada, Suriçinin canlandırılması konusunda olması gereken seviyede bulunulmadığını söyleyerek, bunu başarabilmek için sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin ortak hedeflerde buluşmasının önemine vurgu yaptı ve kendisinin görevde bulunduğu süre içerisinde sivil toplum örgütleriyle istişare içinde olacağını belirtti.

     Arter konuşmasında bu tür etkinliklerin kültür sanat adına çok anlamlı olduğunu belirterek, düzenleyenleri kutladı.

      Etkinlikte daha sonra; Ortaokullar ve Liselerarası yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

       Ortaokullararası kategorisinde üçüncülüğü GMTMK’den Nazar Gerçeker, ikinciliği GMTMK’den Mustafa Soler ve birinciliği Çanakkale Ortaokulu’ndan Verda Gür , Liselerarası kategoride de üçüncülüğü Namık Kemal Lisesi’nden Açelya Nergiz, ikinciliği Doğa Koleji’nden Yaren Haksayar ve birinciliği Namık Kemal Lisesi’nden Tuğçe Sayıter aldı.

        Yarışmada ayrıca özel mansiyon ödülünü Namık Kemal Lisesi’nden Nazlıcan Öztek,  Jüri ödülü Namık Kemal Lisesi’nden Sıla Aytaç ve Namık Kemal Lisesi’nden Şerife Seymert layık görüldü.