Halil Yetkinoğlu

LONDRA’da, Levent Kırca Tiyatrosu sanatçıları tarafından 2 yılı aşkın bir süredir 150 kez oynanan ve her seferinde gelişen olaylarla güncellenen “Azınlık” adlı tiyatro oyunu ‘son’ kez, sahnelendi Levent Kırca ve ekibi, oyun sonunda ayakta alkışlandı.

Şehir merkezinde Camden Centre’da sergilenen ve sayıları bine ulaşan tiyatrosever tarafından ilgi ile izlenen oyunda, seyircinin reaksiyonunun tavana vurdu.

Selim Gül’ün yazıp yönettiği Levent Kırca, Ahmet Çevik ve Bülent Demir’in rol aldığı politik güldürü oyunu, geçtiğimiz günlerde Taksim’den dalga dalga tüm İstanbul’a ve Türkiye’ye yayılan olayları gündemine alarak başladı.

Londra Anadolu Kültür Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte Kırca’nın, biber gazıyla ilgili espirisi dakikalarca alkış aldı.

 

NEDEN AĞLADIĞINI  ANLATTI
Gecede, gazeteci Nedim Şener’in bir televizyon kanalında ‘ağladığı’ görüntülerini de izleten Kırca, bunun sebebinin Şener’in kızının cezaevi ziyareti sırasında yaşadığı olayları anlatması üzerine yaşandığını söyledi. Hapisane ziyareti sırasında Şener’in kızının X-ray cihazından geçerken eteğinde bulunan 2 metal düğmenin ötmesi üzerine eteğinin çıkartıldığını ve babasının yanına iç çamaşırıyla gittiğini anımsatan Kırca, bu durumun Şener’i çok üzdüğünü ve buna hiçbir babanın katlanamayacağını söyledi. Sivas’ta yakılan aydınları unutmayacağı üzerine and içtiğini söyleyen Kırca, tutuklu gazeteci Tuncay Özkan için de sazı eline alıp ‘Jandarma’ türküsünü söyledi.

Sivas’ta yakılan aydınları unutmayacağı üzerine and içtiğini söyleyen Kırca, 90 dakika süren oyundan sonra “Önüm arkam sağım solum dönek” kitabını imzaladı.
Kırca, Londra’ya geldiği ve bu oyunu böyle bir seyirciye oynadığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

aladı.