Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği’nin (FODER) “Kahve Tadında” temalı, 2014 yılı fotoğraf sergisi, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı.

 

Açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Siber Sibel, Kültür Dairesi yetkilileri ve sanatseverlerin katıldığı sergi, 10 Mayıs Cumartesi’ne kadar ziyaret edilebilecek.

 

37 FODER üyesinin, 118 fotoğrafının yer aldığı sergide, sanatsal renkli ve siyah-beyaz fotoğraflar yanında, 1920-1967 yılları arasında Kıbrıs’ta çekilmiş kahve konulu 5 fotoğraf da ayrı bir bölümde sergileniyor.

 

Nostaljik fotoğraf bölümünde, kahvecilikte kullanılan ve nadir bulunan fincanlar, eski cezveler, tepsiler ile kahvehanelerde kullanılan arabacı feneri de yer alıyor.

 

FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit açılış öncesi yaptığı konuşmada, bugün sergi anlayışına yeni bir bakış açısı getirdiklerini belirterek, gelecekte de farklı uygulamalarla sanatseverlere süprizler yapmaya devam edeceklerini söyledi. Gökyiğit, sergiye katkı koyan herkese teşekkür etti.

 

EROĞLU

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, son zamanlarda fotoğraf sanatında büyük başarılar kazanan sanatçılar bulunduğunu belirterek, fotoğraf sanatının hem uğraş hem de iyi bir gözlem yeteneği gerektirdiğini vurguladı.

 

Sanata verilen önemin ülkenin uluslararası prestijinin artması bakımından da önemli olduğunu ifade eden Eroğlu, ülkelerin sanatları ve sanatçılarıyla geliştiğini kaydetti.

 

Eroğlu, fotoğraf sanatında başarılı kişileri takdirle takip ettiğini belirterek, sergiye eser veren tüm sanatçıları kutladı.

 

Konuşmaların ardından, sergiye katkı koyanlara teşekkür plaketi takdim edildi.