Tatlısu Ot Kültür Festivalinin 4’üncüsü köy meydanında yapıldı.

Festival saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılışa, Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bazı bakanlar ve askeri ve sivil diğer bazı yetkililer de katıldı.

Başbakan Tufan Erhürman da bu haftadan itibaren her hafta sonu benzer festivallerin düzenleneceğini kaydederek, Tatlısu Festivalinin herkes için özel bir anlamı bulunduğunu kaydetti.

“Bizim bu ülkede ot diye andığımız ama hepsi yıllardır bu ülkede çeşitli yemeklerde kullanılmış şu anda aslında Kıbrıs gastronomisinin bir parçası haline gelmiş doğadan toplanan ürünlerden bahsediyoruz” diyen Başbakan Erhürman, söz konusu ot ve bu otlardan yapılan yemeklerin de turizmde yer alması gerektiğini vurguladı.

Ülkede kaç çeşit yenilebilir bitki ve ot çeşidi olduğuyla ilgili ellerinde tam bir rakam olmadığını ve bunun araştırılması gerektiğini ifade eden Başbakan Erhürman, ülkedeki bitki çeşitliliğinin ve gastronomisinin Ada’nın kültür zenginliğini gösterdiğini belirtti.

Başbakan Erhürman, “Bu bize adamızın zenginliğini gösteriyor, bu, adamızın kültür tarih sanat ve gastronomisiyle dünyaya sunacak, anlatacak gösterecek çok şeyi olduğunu gösteriyor” diyerek, ülkedeki kültürel zenginliği görmekten mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.