Hiç eğitim almadan büyük bir merakla başladığı kokulu taş tasarım işini geliştiren Nezire Akgürcü’nün bu hobisi işi haline geldi.
22 yaşındaki Nezire Akgürcü, kokulu taş tasarımları 2 yıl önce internette görmüş. Akgürcü, kokulu taşların, mermer tozundan yapılan, içerisine esans ve renk katılan bir tasarım türü olduğunu belirtiyor. Oturduğu evin bir odasını atölyeye dönüştüren Akgürcü’nün kokulu taş tasarımları Facebook ve Instagram üzerinde alıcı bulmaya başladı.
Nezire Akgürcü, tasarım çeşitlerinin yoğun talep görmesiyle ürün çeşitl
iliğini giderek artırıyor.


Ürünlerini tanıtmak için festivallere katılıyor

Festivallere de katılarak tasarımlarının satış yapan Akgürcü, vatani görevini sürdüren nişanlısı Yakup Dallı’dan sadece izin günlerinde yardım alabiliyor.
Ürünlerini tanıtmak ve daha fazla kitleye ulaştırmak isteyen Nezire Akgürcü, festivallerde stant açıyor.
Akgürcü, kokulu taş tasarımlara nasıl ilgi duymaya başladığını şu sözlerle anlattı: “
Önce internette araştırma yaptım. Daha sonra yaptığım işten keyif almaya başladım. Daha sonra Facebook ve Instagram hesabı açarak ürettiğim ürünleri pazarlamaya başladım. Ürünlerimin ilgi görmeye başlaması bana güç veriyor.
Kokulu taş tasarımının göründüğü kadar basit olmadığını söyleyen Nezire Akgürcü, bunun oldukça zahmetli bir iş olduğunu belirtiyor. Akgürcü, kokulu taşlardan sonra halat iple de tasarımlar yapmaya başladığını, önce anahtarlıklar ardından da çantalar tasarlayıp satmaya başladığını söylüyor.
Nezire Akgürcü, ürünlerini adanın dört bir yanına gönderdiğini ifade ederek, sipariş edilen tasarımları yurtdışına da gönderebileceğine dikkat çekiyor.
Kokulu taş tasarımlara, ‘Nez'in Kokulu Sabun ve Taş Atölyesi’ isimli sayfa aracılığıyla ulaşmak mümkün.