Gazimağusa Belediyesi’nin Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa düzenlediği Bahar Pikniği Etkinliği Gazimağusa’nın Çamlık Bölgesi’nde şenlik havasında büyük bir coşkuyla yapıldı. Gazimağusa Belediyesi’nin baştan sona temizlediği ve halkın kullanımına sunmak amacıyla proje çalışması yaptığı Çamlık Bölgesi’ndeki etkinliğe vatandaşlar olukça ilgi göstererek keyifli bir gün geçirdi. Piknikte Gazimağusa Belediyesi Yetişkin Bayan ekibi ve Karadeniz Kültür Derneği ekibi halk dansları gösterisi yaptı. Havanın güzel olmasını da fırsat bilerek Çamlık piknik alanını dolduran vatandaşlar baharın gelişini karşıladı. Vatandaşlar gün boyunca yemeklerini yiyip, içeceklerini yudumlarken, çeşitli yarışmalarla da eğlenceli saatler geçirdi. Kimi vatandaşlar ise davul zurna eşliğinde göbek atarak kurtlarını döktüler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner konuşmasında,  derneğin toplumsal sorumluluk bilinciyle harekete edip üst kuşağı genç kuşakla kaynaştırdığını, gençliğin kötü alışkanlardan uzak tutulması ve doğru eğilimler kazanması için etkinlikler yapıldığını, bakanlığının dernekle ciddi işbirliği yapacaklarını söyledi. Bakan Saner, tüm annelerin anneler gününü kutlayarak, pikniğin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Gazimağusa Belediye başkanı İsmail Arter konuşmasına tüm annelerin anneler gününü kutlayarak başlayarak, Maraş Gençlik ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu ve gençlik kollarına çalışmalarında dolayı teşekkür eti. Yapılan çalışmaların sadece Maraş gençliği için değil tüm gençler için olduğunu, kendilerinin belediye olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade ederek, piknik yapılan Çamlık bölgesiyle ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Arter, derneğin yapacağı çalışmalara desteğinin devam edeceğini ifade ederek, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz da,  toplumsal ve sosyal birlikteliği sağlayan etkinlik için derneği kutlayarak cıvıl cıvıl gençlerin büyüklerin yüz akı olacaklarını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek de, Maraş gençliğinin çok kısa sürede neler yapabildiğini kamuoyunun gördüğü, başta derneğe ve dernek çatısı altındaki gençlik kollarına çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “iyi ki varsınız, güzel şeylerin yapılabildiği gösterdiniz” dedi. Dinçyürek, etkinliğin yapılabilmesi için bölgeyi kısa sürede hazır hale getiren Belediye Başkanı İsmail Arter’e de teşekkür etti.

Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Demirsöz, derneklerinin Gazimağusa’da ve genelde Kıbrıs’ta nitelikli gençler yetiştirmek için çalıştığını, çalışmaların belli bir noktaya geldiğini ifade ederek, “Maraş’ta pırıl pırıl bir gençlik var” dedi. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm annelerin anneler gününü kutladı.

Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Gençlik Kolları Başkanı Enis Obus, dernek olarak büyük bir gençlik grubu kurduklarını, kendilerine her zaman destek olan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.