Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Bağlıköy Eko Gün Etkinliği’nin üçüncüsü 11 Mayıs Pazar günü yapılıyor.

 

Eko Gün etkinliğinin açılış töreni  Bağlıköy köy meydanında saat 10.00’da başlayacak. Devlet ve hükümet yetkililerinin de katılımının beklendiği açılışta konuşmaların ardından keman dinletisi, folklor gösterisi sunulacak.

 

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri  Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, açılış töreninden önce saat 09.00’da, Lefke Avrupa Üniversitesi’nden başlayıp, orkide vadisini izleyerek Bağlıköy’e ulaşacak bir doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yarasa Mağarası’na yürüyüş ise saat 11.00’de, dernek binası önünden başlayacak. Bağlıköy Eko Gün çerçevesinde düzenlenen “Doğada bisiklet turu” ise saat 09.30’da, Doğancı kavşağında başlayacak.

 

Bağlıköy’ün görüntülerinden oluşan Karma Fotoğraf Sergisi gün boyunca ziyarete açık olacak. Sergideki eserlerin satışı da yapılacak. Bu arada etkinliğe katılacak doğaseverlere ve köyün özgün mimarisini görüntülemek isteyenlere rehber eşliğinde fotoğraf çekme olanağı da sağlanacak.

 

Eko Gün etkinliği süresince bölgedeki müzik gruplarının konserleri, çocuklara yönelik resim yapma etkinliği ve çocukların sunacağı müzik dinletisi de yer alacak.

 

Unutulmaya yüz tutmuş eski köy düğünü, “ekmek mayası” yapımı ve odun ateşinde hellim pişirme gibi bazı kültürel değerler de gün boyunca yapılacak etkinliklerle canlandırılacak.

 

Gün boyunca ziyaretçilere, kurulacak stantlarda köy ürünlerinin satışı yapılacak. Ziyaretçiler restore edilen köy evlerinde, köye özgü yemekleri tatma fırsatı bulabilecekler.

 

TRAFİK İÇİN ÖNLEM

 

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri  Derneği, geçmiş yıllarda yaşanan trafik sorununun tekrarlanmaması için önlemlerin alındığını ve tıkanıklık yaşanmaması için köye giriş ve çıkış yollarının farklılaştırıldığını bildirdi.

 

Köye normal yoldan girecek ziyaretçiler, açılan geniş park alanına araçlarını park edebilecek. Köyden çıkış yaparken de gelinen yol yerine, karşı yol kullanarak, Lefke Avrupa Üniversitesi yoluna inilebilecek.

 

.