Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gelişim Akademisi’nde Kadın El Sanatları Atölyesi’ndeki kadınlar el emeği göz nuru üretimlerini sergiledi ve satışa sundu.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı çerçevesinde kadınların üretimlerinin sergilendiği Kadın El Sanatları Sergisi Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından açıldı. El Sanatları Atölyesindeki 35 kadın, lefkara, kurdele, altın işi, keremit boyama, ahşap boyama ve tel kırma gibi üretimlerini hem sergiledi hem de satışını yaptı. Kadın El Sanatları Sergisi Mağusa Gelişim Akademisi Tesisi’nde, 10 Mart Perşembe günü(yarın) saat 21:00’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, serinin açılışında yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadın haklarına dikkat çekilmesi ve farkındalık yaratılması için yapılan etkinliklerin artarak devam edeceğini, bu çerçevede kadınların el emeği göz nuru eserlerinin sergileneceği ve kermesin yapılacağını, 8 Mart’ın yılda bir gün olduğunu ancak kadınların toplumdaki öneminin ve değerinin yılda bir gün değil hergün hatırlanması gerektiğini kaydetti. Özellikle toplumlarda toplumun direğinin aile olduğunu, ailede de temelin kadın olduğunu, bu açıdan bakıldığında karar mekanizmalarda kadınların etkin olmasının öneminin büyük olduğunu, gelişme ve kalkınma konusunda kadın girişimlerinin başarılar gösterdiğini, yerel idareciler olarak kendilerinin kadınların karar mekanizmasında olmaları için öncülük etme görevleri olduğunu söyledi. Organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere ve üretimde bulunan kadınlara teşekkür eden Arter, tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

MGA Kadın El Sanatları Kursiyeri Meltem Yapıcıoğlu da konuşmasında, kadınların bir araya gelerek hem yeni şeyler öğrendiklerini hem dostluklar kurduğunu ifade ederek, kadınların ürettikleriyle var olmanın mutluluğunu yaşadığını, kendilerine bu fırsatı veren Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.